Jaka bluza do biegania zimą?

Awatar użytkownika
TadX
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam,

na początek chciałem się przywitać, jestem tu nowy, więc mówię - dzień dobry, Forumowicze :)

Bieganie traktuję jako formę wzmocnienia i podtrzymania formy organizmu. Dotychczas regularnie grałem w tenisa ziemnego i halówkę, teraz niestety tenis mi odpadł z powodu braku czasu, ostała się piłka. Choć z bieganiem też mówiłem, że to tylko dodatek, ale się wkręciłem i wkręcam coraz bardziej :)

Poszukuję bluzy, która by kosztowała tak do 250zł maksymalnie. Mam bieliznę termoaktywną na górę, długi rękaw. Dziś jeszcze zakupiłem kurtkę Nike Shifter Jacket http://www.sklep.forpro.pl/running/mezc ... p329690822 . Jak czytałem to Forum, oraz opinie w Sieci, to odradzany jest polar. Znowu nie wiem, czy bluza technologiczna wespół z bielizną i kurtką dadzą radę przy temperaturze tak do -15 st. C. Razem z miCoachem staram się robić sobie plany cardio, więc w grę wchodzi wyjście na bieg nawet 3 razy w tygodniu. Mam więc problem w tym zakresie.

Może Forumowicze są w stanie poradzić coś sensownego?

Serdecznie pozdrawiam,
TadX
PKO
Dybkos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Najniższa temperatura przy jakiej biegałem to -11 i miałem termoaktywną koszulkę na ramiączkach, na to cienka bluzka, taka wiosenna i kurtka przeciwwiatrowa, mi zimno nie było ale ja generalnie nie marznę zbyt łatwo ;) Myślę, że jakaś bluza do 120zł wystarczy. Jakbyś chciał jakąś firmę to ja polecam rogelli, kalenji i nike bo tylko z ich ubraniami miałem styczność i nie mam zastrzeżeń.
Awatar użytkownika
robin_ldz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47.11
Życiówka w maratonie: 3.50.19

Nieprzeczytany post

Nie musisz się obawiać tego czy 3 warstwy dadzą radę zimą. Biegałem przy -23 stC i było w miarę ok. Ja polecam firmy skandynawskie: Craft i Newline. Mam bardzo dużo ciuchów Crafta - są świetne. Nie zużywają się bardzo szybko, niektórych używam już czwarty czy piąty sezon. Są świetnie zaprojektowane - kieszonki, otwory w rękawach, aby widzieć ekran zegarka etc. No i najważniejsze - nikt tak jak Skandynawowie nie wie jak zabezpieczyć się przed mrozem.
In this Religion, there are no holidays
Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli szukasz warstwy pod wiatrówke i na koszulke termo to ja przed zimą miałem ten sam problem. Szukałem czegoś Salomona bo uwielbiam ich produkty ale kupiłem bluze Stoor Bebrus jako przejściową, za jakieś 100zł do dostania na alledrogo. Na wierzchu wiatrówka i przy -15C musiałem lekko rozpiąć bo zaczęło być za ciepło. Stwierdziłem że innej nie potrzebuje, bo piorąc ją co drugi dzień nic się z nią nie dzieje. Czasami nie warto przepłacać, poza tym to Polska firma, dla mnie ma to znaczenie przy zakupach.
Awatar użytkownika
TadX
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki serdeczne za odpowiedzi i propozycje. Jakąś bluzę na pewno wezmę i w pierwszej kolejności do rozeznania będą podane przez Was. Jeszcze raz dzięki :)
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Polecam ta bluze:
http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/ ... dlugi.html
Jest co prawda rowerowa, ale moim zdaniem w tym wypadku to akurat zaleta bo zyskujemy z tylu kieszonki dzieki czemu mozna tam wrzucic np wiatrowke, batona czy kto tam co chce. Material ma naprawde dobre wlasciwosci, i przynjamniej moj model jest niesamowicie trwaly, bo mam juz go 6 lat a tylko suwak zmienialem. Jest pelno roznych kolorow, ale pewnie jakbys zamowil w jakims jednolitym kolorze to problemu by nie robili bo wykonuja produkty na zamowienie.
Awatar użytkownika
TadX
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

yaro1986 pisze:Polecam ta bluze:
http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/ ... dlugi.html
Jest co prawda rowerowa, ale moim zdaniem w tym wypadku to akurat zaleta bo zyskujemy z tylu kieszonki dzieki czemu mozna tam wrzucic np wiatrowke, batona czy kto tam co chce. Material ma naprawde dobre wlasciwosci, i przynjamniej moj model jest niesamowicie trwaly, bo mam juz go 6 lat a tylko suwak zmienialem. Jest pelno roznych kolorow, ale pewnie jakbys zamowil w jakims jednolitym kolorze to problemu by nie robili bo wykonuja produkty na zamowienie.
Tobie również dziękuję. Bardzo sensownie wygląda ta bluza. Bardzo funkcjonalna. Mam nad czym myśleć ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ