Czy ktoś z Was używał?
Czy bardzo zużywają się w razie biegania po asfalcie?
Jakieś inne spostrzeżenia?
Proszę o odpowiedź bo waham się nad kupnem

A na czym ta "mokrosc" w speedach polega ? Woda nie jest "wyrzucana" na zewnatrz ? Pytam bo na dniach chce kupic wlasnie Spedcrossy a nie lubie kiedy w butach robi sie bagno. Potrzebuje drugiej pary "triali". Przymierzalem sporo butow trailowych i Spedcrossy przypasowaly mi najbardziej. Maja m.in. dosc spory bieżnik a tego wlasnie potzebuje.herson pisze: Spostrzeżenia?
Podczas chlapy i podczas długich biegów po śniegu w lesie, cholewka szybko przepuszcza i robi się mokro w bucie.
Mnie osobiście przeszkadza długi i wielki język w którym chowasz ściągacz linki/sznurówki, choć sam system jest świetny i szybki w użyciu.
Dzisiaj je przetestowałem na długim wybieganiu, w terenie w więszości pokrytym śniegiem troche poniżej kolan, z jednym długim lekko oblodzonym zbiegiem i jednym 2 km. podbiegiem.rufuz pisze:A na czym ta "mokrosc" w speedach polega ? Woda nie jest "wyrzucana" na zewnatrz ? Pytam bo na dniach chce kupic wlasnie Spedcrossy a nie lubie kiedy w butach robi sie bagno. Potrzebuje drugiej pary "triali". Przymierzalem sporo butow trailowych i Spedcrossy przypasowaly mi najbardziej. Maja m.in. dosc spory bieżnik a tego wlasnie potzebuje.herson pisze: Spostrzeżenia?
Podczas chlapy i podczas długich biegów po śniegu w lesie, cholewka szybko przepuszcza i robi się mokro w bucie.
Mnie osobiście przeszkadza długi i wielki język w którym chowasz ściągacz linki/sznurówki, choć sam system jest świetny i szybki w użyciu.
Tylko, że ty kolego masz to szczęście, że masz te buty z osłoną CS (climashield) i tu jest cały bajer z przeciekaniem, niestety zwykłe Speecrossy 3 mają problem z przeciekaniem. Troche żałuje że nie dopłaciłem do cs.LoveBeer pisze:ja wczoraj zrobilem w sc3 cs 25km i 1000m wzniosu w -15 stopniowym mrozie, kolo 30% w sypkim sniegu po kolana, 50% po grzaskim, reszta po ubitym sniegu.
http://app.strava.com/activities/31450205
na 7km wpadlem do polowy lydek do wody (zalamal sie lod na wielkiej kaluzy ze zwozki drzewa) - mimo to but nie puscil wody i nie bylo mi zimno przez caly trening. pod tym wzgledem bomba.
przyczepnosc - a biegam praktycznie 90% po gorach w terenie - REWELACYJNA ! kupilem z kumplem te buty razem i 2 dni temu ja pobieglem w sc a on w wingach chyba i az klal ze to nie ma porownania pod tym wzgledem
co do minusow - mozliwe ze nie do konca sie jeszcze ulozyly bo czulem lekki dyskomfort po wewnetrznej stronie srodstopia (a z tego co wiem nie tylko ja mam ten problem) - ale nie obtarlem sie etc, mowiono mi ze but sie jeszcze ulozy (ma dopiero kolo 60km zrobione). innych nie stwierdzono