Dobór obuwia - asfalt (mokry)

lesiu117
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

f.lamer pisze:jeśli masz w rękach dwa różne buty, to mocne potarcie kciukiem powinno dać ci jakieś porównanie.
szukaj czegoś do czego kciuk się bardziej "przykleja". zwykle są to bardziej miękkie mieszanki
Z tych co podałem największą przyczepność miały buty Adidas Duramo 4. Opór pod kciukiem był bardzo duży. Przymierzyłem prawie wszystkie wymienione i na podłodze w sklepie (linoleum), również największą przyczepność miały Duramo. "Obmacując" podeszwę zauważyłem, że te buty mają najbardziej miękka podeszwę. Pewnie szybciej się zetrze, ale powinna być mniej śliska. Po oględzinach zakupiłem Adidas Duramo 4 w wersji Leather (na gorszą pogodę powinny być lepsze).

Wczoraj wieczorem zrobiłem pierwszą przebieżkę. Dystans wyszedł ok 3,5 km (z przerwami). Niestety nie miałem typowo mokrej pogody (jak na złość). W jednym miejscu miałem tylko mokrą kostkę. Biega się miękko i przyjemnie, narazie bez obtarć, ale w sumie to pierwsze użycie i oby tak było dalej hehe. Hamowałem kilka razy i wynik był pozytywny, szybko łapały przyczepność. Mam nadzieję, że będą dobrym wyborem ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ