Pulsometr Crane Sport Power H7
- glodny1988
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
jak masz stoper i po nacisnieciu stop na przycisku lap/poom sprawdzasz sobie max,min i inne wskazania jak wyzerujesz stoper to zapisuje sie to w memory i tam tez mozesz sprawdzic
-
- Wyga
Czy ten pulsometr ma np mozliwosc zarejestrowania najwyzszego pulsu podczas trwania treningu??
Testowalem poki co przez 3 min i ogladajac pozniej ten niby wykresik w HI, LI podawał dziwne dane, tylko sredni puls sie zgadzał.
Testowalem poki co przez 3 min i ogladajac pozniej ten niby wykresik w HI, LI podawał dziwne dane, tylko sredni puls sie zgadzał.
- glodny1988
- Zaprawiony W Bojach
no tak podaje najwyzszy, najnizszy, sredni.
-
- Wyga
No własnie nie, podaje najwyzszy/najnizszy podczas lapów, bo np w pierwszych minutach mialem znacznie nizsze tempo niz podczas pierwszego zapisania czasu i nastepnych.
- glodny1988
- Zaprawiony W Bojach
a jaki masz ustawiony puls w ustawieniach low bo moze byc tak ze liczy dopiero po przekroczeniu wartosci ustawionej na najnizszy.
-
- Wyga
No ustawilem sobie te Low zone i High zone na mniej wiecej 70-80% zeby wiedziec przez ile czasu utrzymywalem ta strefe:
I pozniej w tym wykresiku tetna
Mam srednia 168 - tu sie zgadza,
High 188 (wiem ze zauwazylem po przebiezce ponad 190),
Low 152 ( Low ustawione mialem 130-165) - zaczynalem biegac na pewno przeciez z tetnem ponizej nawet 140
Wiec tymbardziej nie mam pojecia skad te dwie liczby, jesli patrzec na poszczegolne lapy, to po pierwszym km juz tetno bylo 150, a wiec mniej niz niby LO, a najwyzszy puls podczas lapow to 183. Skąd wiec liczba 188.
Gdy biore ustawienia biegu, to brac manual czy auto? Brałem Manual i wpisywalem sobie np 130-165.
Zależy mi na tym zebym nie musial patrzec na pulsometr aby zobaczyc jaki byl najwyzszy puls podczas biegu
I pozniej w tym wykresiku tetna
Mam srednia 168 - tu sie zgadza,
High 188 (wiem ze zauwazylem po przebiezce ponad 190),
Low 152 ( Low ustawione mialem 130-165) - zaczynalem biegac na pewno przeciez z tetnem ponizej nawet 140
Wiec tymbardziej nie mam pojecia skad te dwie liczby, jesli patrzec na poszczegolne lapy, to po pierwszym km juz tetno bylo 150, a wiec mniej niz niby LO, a najwyzszy puls podczas lapow to 183. Skąd wiec liczba 188.
Gdy biore ustawienia biegu, to brac manual czy auto? Brałem Manual i wpisywalem sobie np 130-165.
Zależy mi na tym zebym nie musial patrzec na pulsometr aby zobaczyc jaki byl najwyzszy puls podczas biegu
- glodny1988
- Zaprawiony W Bojach
auto to jest ze on na sam na podstawie wpisanych przez ciebie wieku,wagi oblicza maksymalny i minimalny puls, a co do liczb to musisz dojsc metoda prob i bledow to pulsometr za 40 zl i czasem ma dziwne zagrania.Ja na przyklad ustawilem sobie moja petle 6.4 km i myslalem ze po nacisnieciu lap bedzie liczyl kilometraz od nowa, a on liczy km lacznie.Jedyne co mi przychodzi na mysl to moze jesli liczy najnizszy puls to chodzi mu o najnizszy utrzymujacy sie przez jakis czas no bo wiadomo ze gdy zaczynamy bieg to mamy okolo 90 i trudno ten uznac za najnizszy podczas biegu.Troche nabredziłem ale mysle ze wiesz o co mi biega. 

-
- Wyga
No własnie wątpie w inteligencje tego pulsometra zeby pokazywał najniższe, które się utrzymuje:D
No ale jeszcze potestuje, zobacze dalej jakie wartosci na jakiej podstawie bedzie pokazywał:P
No ale jeszcze potestuje, zobacze dalej jakie wartosci na jakiej podstawie bedzie pokazywał:P