Rozmiarówka Saucony
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hej,
Mam pytanie do osób mających styczność z więcej niż jedna para butów Saucony.
Obecnie biegam w Jazz 12. Myśle o startówkach Kinvara albo Fastwitch 4,5. Kupić będę musiał w internecie, więc chciałbym oszczędzić sobie zwrotów. Czy mogę w ciemno założyć, że rozmiarówka w Saucony jest stała i kupując ten sam rozmiar z dużym prawdopodobieństwem się nie pomylę?
I dodatkowe pytanie, sprawdzone sklepy gdzie kupowaliście startówki/minimale z Saucony ?
Dzieki za pomoc
pozdrawiam
Makos
Mam pytanie do osób mających styczność z więcej niż jedna para butów Saucony.
Obecnie biegam w Jazz 12. Myśle o startówkach Kinvara albo Fastwitch 4,5. Kupić będę musiał w internecie, więc chciałbym oszczędzić sobie zwrotów. Czy mogę w ciemno założyć, że rozmiarówka w Saucony jest stała i kupując ten sam rozmiar z dużym prawdopodobieństwem się nie pomylę?
I dodatkowe pytanie, sprawdzone sklepy gdzie kupowaliście startówki/minimale z Saucony ?
Dzieki za pomoc
pozdrawiam
Makos
“Being black or white isn't an accomplishment. What you do with your life ? or what you accomplish with your life ? dictates what you should be proud of.” C.Barkley
-
- Dyskutant
Że tak się podczepię - a jak się ma rozmiarówka Saucony do Asics? Chciałbym spróbować Mirage na wiosnę, Asicsy (2160, DS Trainer 16) mam 43,5 (27,5cm). Strona www.runingwarehouse.com pokazuje, że Saucony powinienem kupić również w rozmiarze 27,5 cm, ale może ktoś się przesiadał i ma praktyczną wiedzę w temacie.
pozdrawiam,
m.
pozdrawiam,
m.
- pixos
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:42
- Życiówka w maratonie: 3:58
Kupowałem latem tego roku na amazonie asicsy gel-1150 i saucony kinvara. W obu przypadkach rozmiar 8M US (czyli nasze 26 cm). Jeśli chodzi o mnie, żadnych różnic nie widzę, oba modele leżą na stopie podobnie. Nie wiem, tylko, czy w wyższych rozmiarach jest tak samo, ale w sumie dlaczego nagle miałyby się pojawiać znaczące różnice?
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Faktycznie według tabelek męska rozmiarówka Saucony wypada tak jak Asics (jeśli porównać długość wkładki w cm przy danym numerze), ale już np. damska jest o pół numeru przesunięta.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Ja noszę 46 Saucony i 46 Asics tylko tyle, że wg centymetrów, to 46 Saucony to 29,5 cm, a 46 Asicsa to 29 cm.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Przykład zoltara zawrócił mnie do tabelek i jednak pomiędzy rozmiarami 45 i 46 rozmiarówka obu firm się rozjeżdża. Ale dlaczego nie odpowiem.pixos pisze: Nie wiem, tylko, czy w wyższych rozmiarach jest tak samo, ale w sumie dlaczego nagle miałyby się pojawiać znaczące różnice?

- sebbor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:38
- Życiówka w maratonie: 2:38
Odgrzebałem stary temat bo mam podobne pytanie. Chciałbym spróbować butów Saucony, szczególnie kusi mnie Kinvara. Jednak ceny w Polsce 430+ są nie dla mnie i wolałbym kupić w internecie. Jak wypada jej rozmiar w porównaniu z innymi markami?
Mam Asics Speed Star 45 US11 28,5cm i Nike Lunar Glide 45 US11 29cm. Powinienem się wstrzelić również w 45 czy może 44,5? Jak to wypada?
Może ktoś ma akurat taki rozmiar i biega w różnych markach? Jeśli tak to proszę o pomoc
Mam Asics Speed Star 45 US11 28,5cm i Nike Lunar Glide 45 US11 29cm. Powinienem się wstrzelić również w 45 czy może 44,5? Jak to wypada?
Może ktoś ma akurat taki rozmiar i biega w różnych markach? Jeśli tak to proszę o pomoc

-
- Zaprawiony W Bojach
Rzeczywiście męska rozmiarówka Saucony wypada tak samo jak Asics. Jak jesteś z Poznania, to możesz przymierzyć dowolny model Saucony w firmowym sklepie na Podolanach.
- mariod
- Zaprawiony W Bojach
Ja się przesiadałem z sauconów na asicsy,niby ta sama rozmiarówka a odniosłem wrażenie że asicsy są większe o półtora numeru.A obydwa modele miały niby wkładkę 29.5cm