Pranie technicznych ciuchów..hhm-refleksja,pytanie?

Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Odzież kompresyjną piorę tylko ręcznie.
I chwała Ci za to :)
PKO
Organizator
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

NOWOŚĆ! Specjalistyczny płyn do prania odzieży sportowej!

Pewnie nie raz zastanawialiście się, w czym uprać odzież sportową. Pranie w zwykłych środkach zazwyczaj niszczy tkaniny funkcyjne i jest zabronione. Jest jednak rozwiązanie - nowy Bil Sport Active, specjalistyczny płyn do prania odzieży sportowej!

Bil Sport Active powstał z myślą o osobach aktywnie uprawiających różne dyscypliny sportu, zarówno na poziomie rekreacyjnym, jak i wyczynowym. Usuwa zabrudzenia jak zwykłe proszki, ale ma jedną podstawową zaletę - nie niszczy struktury tkanin funkcyjnych: oddychających, wiatroszczelnych, membranowych, poliestrowych i innych. Dlatego doskonale sprawdza się w praniu i pielęgnacji ciuchów sportowych. Posiada też tzw. neutralizator zapachów, co wyjątkowo przydaje się w przypadku osób regularnie uprawiających sport :)

Produkt uzyskał rekomendację czołowych producentów odzieży sportowej: Brubeck, Tico, Active Wear, Grupa Ventus, DiSport, 2Skin oraz Legea. Bil Sport Active dostępny jest w małych saszetkach oraz butelkach 0,5l. Kupić można go w wybranych punktach sprzedaży na terenie całego kraju, a także w sklepie internetowym Reerun.pl i w sprzedaży wysyłkowej firmy Libella, prowadzonej za pośrednictwem serwisu Allegro.

Więcej informacji znajdziecie na www.facebook.com/CzystySport oraz www.bilsportactive.pl
mifim
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 56:40

Nieprzeczytany post

oskee,

ale ty chyba spłukujesz.
frayzey
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47:36

Nieprzeczytany post

A ja niestety z racji przebywania na statku nie mam zbyt dużego wpływu na temperaturę wody. Zbiorniki nagrzane są słońcem więc czasami woda jest dla mnie za gorąca gdy biorę prysznic i o dziwo w pralce nic się z moimi ciuchami strasznego nie dzieje. Jedyne co, to ustawiam jak najkrótszy program, żeby przynajmniej te ciuchy zbyt długo w ciepłej wodzie nie były. Inna sprawa, że czasem ktoś mi te koszulki i spodenki do suszarki włoży i też to jakoś źle na nie nie wpłynęło. Proszku też używam takiego jaki mam - nawet nie ma sensu podawać nazwy a płyn zmiękczający mamy ostatnio w białej butelce z napisami w nieznanym języku. Dochodzę chyba do wniosku, że producenci i tak muszą dać jakiś zapas przy ustalaniu tych temperatur i może te widełki wcale nie są takie małe?
Pozdrawiam.
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeden ciuch goracej wody sie nie boi mimo ze jest ostrzezenie na metece, a innym moze sie zniszczyc. Z moich doswiadczen wynika ze najbardziej narazone na pogorszenie wlasciwosci sa produkty rozciagliwe, produkty z membrana, dobrze odprowadzajaca pot bielizna z delikatnego materialu.Wiadomo jeden produkt ulegnie przy goracej wodzie inny nie, ale nie dowiesz sie tego przed upraniem wiec ostroznosc nie zaszkodzi.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ