Witam,
chciałbym kupić buty biegowe max do 250 zł. Moje obecne to jakieś Kalenji za chyba 100 zł. Biegam amatorsko. Dla zdrowia i żeby zrzucić parę kg. Stopa skręca mi się do wewnątrz, czyli supinacja. Biegam średnim tempem, ok 5 km, parę razy w tygodniu, większość po asfalcie, kawałek po ścieżce w lesie. Jestem 3 miesiące po artroskopii (zszycie łąkotki rogu tylniego). Ostatnio zaczęło pobolewać kolano i po kilometrze strasznie mnie bolą piszczele i lewe śródstopie. Dodam, że spadam na śródstopie, a nie piętę ponieważ miałem zbyt napięty mięsień przy piszczelu i nie było to zbyt wygodne. Z góry dziękuję za pomoc
Zainteresowały mnie buty Reebok Zigtech, ale nie wiem czy są dobre i warte swojej ceny. Zaproponujcie coś w tym przedziale cenowym.
pomoc w kupnie butów biegowych
-
- Zaprawiony W Bojach
czyli pronacja, czyli tak jak każdy normalny człowiek.marcino pisze:Stopa skręca mi się do wewnątrz, czyli supinacja
nie rozumiem, czy mógłbyś napisac jaśniej?marcino pisze:Dodam, że spadam na śródstopie, a nie piętę ponieważ miałem zbyt napięty mięsień przy piszczelu i nie było to zbyt wygodne
nie są.marcino pisze:buty Reebok Zigtech, ale nie wiem czy są dobre i warte swojej ceny
rozpisz się trochę, doradzimy.
w tej chwili proponuję na stale wprowadzić ćwiczenia wzmacniające na nogi oraz ćwiczenia stabilności ogólnej.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Podczas biegu nie spadam na piętę i przetaczam się na palce, tylko spadam na śródstopie i amortyzuje. Miałem zbyt zadarte do góry palce przez co miałem napięty mięsień przy piszczeli i to pewnie dlatego. Może to być też sprawa za krótkiego Achillesa ( u żadnego lekarza nie byłem, ale poczytałem w Internecie o tym ) ponieważ nie mogę wykonać pełnego przysiadu na całych stopach
Jeden z użytkowników doradził mi Puma Faas 500, ew. 800. Jestem w stanie dołożyć do nich o ile są tego warte.
@ Kupiłem Puma Faas 800. Są świetne ! Dziękuję jednemu użytkownikowi za pomoc w doborze i w sprawie z techniką biegania. Temat do zamknięcia.
Jeden z użytkowników doradził mi Puma Faas 500, ew. 800. Jestem w stanie dołożyć do nich o ile są tego warte.
@ Kupiłem Puma Faas 800. Są świetne ! Dziękuję jednemu użytkownikowi za pomoc w doborze i w sprawie z techniką biegania. Temat do zamknięcia.