Chciałabym zacząć biegać tylko najpierw muszę kupić buty. Czytałam o tych typach stóp, ale nie mam pojęcia jaki mam
I czy ktoś mógłby mi polecić jakieś butki? W sensie model, tak do 200-300zł. Nike, reebok, adidas, puma? Osobiście się nie znam i nie mam pojęcia, co wybrać dlatego bardzo proszę o pomoc Nie chciałabym jakiś strasznie drogich, bo nie wiem na ile mi zapału starczy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
masz neutralną stopę i na taką stopę buty musisz kupić. Nikt ci nie poleci konkretnego modelu, bo się tak nie da. Trzeba iść (nie kupować przez internet!) do sklepu, poprzymierzać i kupić te, na które cie stać i w których dobrze się czujesz. Szukaj raczej marek dla biegaczy: asics, mizuno, new balance, a nie marek robiących mydło i powidło typu nike, reebok, albo puma.
Nie wiem skąd jesteś, ale najlepiej iść do typowego sklepu biegowego, gdzie obsługa wie co sprzedaje i potrafi doradzić. Jeżeli chcesz biegać nie więcej niż 100 km miesięcznie, to buty wystarczą ci minimum na rok. Warto więc je dobrze kupić i nie szukać zbędnych oszczędności, bo miesięczny koszt użytkowania butów wyjdzie ci ze 20-30 złotych. A dobrze dobrane buty to jest podstawa w bieganiu. I nie chodzi o wyniki, ale o kontuzje.