Buty stworzone z myślą o bieganiu?

Prefontaine9305
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42:30
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam! :hejhej:
Otóż chodzi mi o te właśnie buty: http://allegro.pl/buty-nike-pre-montrea ... 23934.html
Ponoć są to buty stworzone na wzór tych w których biegał Steve Prefontaine :hej: , ale nie wiem czy stworzone zostały do codziennego chodzenia czy do biegania? Co o tym sądzicie? Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł napisać coś więcej o tych sufiksach z Oregonu ;), chodzi mi na jaki rodzaj stopy te obuwie zostało zaprojektowane.
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Prefontaine9305 pisze:Witam! :hejhej:
Otóż chodzi mi o te właśnie buty: http://allegro.pl/buty-nike-pre-montrea ... 23934.html
Ponoć są to buty stworzone na wzór tych w których biegał Steve Prefontaine :hej: , ale nie wiem czy stworzone zostały do codziennego chodzenia czy do biegania? Co o tym sądzicie? Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł napisać coś więcej o tych sufiksach z Oregonu ;), chodzi mi na jaki rodzaj stopy te obuwie zostało zaprojektowane.
Jeszcze na początku lat '90 sprzedawca z sklepie sportowym powiedział by Ci, że to są na wskroś buty do biegania, jedne z lepszych na rynku etc. Obecnie to nic innego jak buty, które zaliczają się do kategorii 'lifestyle'. Są jak najbardziej do użytku codziennego - do chodzenia ;)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
ŁoBoG
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:50
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Generalnie , to ja też myślałem nad kupnem takich butów, żeby od czasu do czasu założyć je na krótsze treningi, albo biegi przełajowe :)
Mają swój "klimat" lat 80-tych. :spoko:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ