joma Flash 109
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 48.17
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, to mój pierwszy post na forum.
Zastanawiam się nad butami Joma Flash 109, chciałem się od was dowiedzieć co sadzicie o tych butach, chciałbym je używać na szybsze wybiegania i zawody. Zależny mi na dobrej wentylacyjny.
Jak się te buty mają jakosciowo i komfortowo do butów firmy nike, adidas, puma.
Mój wzrost: 182cm waga: 62kg tygodniowo biegam około: 20-25km
Zastanawiam się nad butami Joma Flash 109, chciałem się od was dowiedzieć co sadzicie o tych butach, chciałbym je używać na szybsze wybiegania i zawody. Zależny mi na dobrej wentylacyjny.
Jak się te buty mają jakosciowo i komfortowo do butów firmy nike, adidas, puma.
Mój wzrost: 182cm waga: 62kg tygodniowo biegam około: 20-25km
- Buku85
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
O Flash nie wiem nic. Wiem natomiast - i myślę że parę innych osób również, o czym przekonasz się przeglądajac to forum - że Jomy jakościowo nie odstają od innych "uznanych" marek. To kwestia promocji, PR, obecności w świadomości użytkowników.
-
- Wyga
Jutro odbieram Carrera 109 ciekawi mnie jak się będą trzymały stopy i czy nie będą za bardzo ciasne lub luźne w obwodzie, bo stopę mam wąską i podbicie wysokie, ale najważniejsze to chcę je porównać do moich "człapaków" nike zoom structure +13.
Jak się joma sprawdzi to planuję nabyć flash 109 na szybsze akcenty, a do normalnego klepania kilometrów carrera 106
Wszystko się wyjaśni po jutrzejszym mierzeniu i rozbieganiu carrera 109.
Dam znać co i jak.
Jak się joma sprawdzi to planuję nabyć flash 109 na szybsze akcenty, a do normalnego klepania kilometrów carrera 106

Wszystko się wyjaśni po jutrzejszym mierzeniu i rozbieganiu carrera 109.
Dam znać co i jak.
-
- Wyga
Musiałem wymienić Carrera X na Flash II. Przebiegłem już w nich ok 70km i jestem mile zaskoczony. Buty głównie testowałem w szybszych wybieganiach i interwałach, a do tego kilkanaście przebieżek. Fajnie się w nich biega sprinty i dobrze nadają się do ćwiczeń siły biegowej. Na początku po treningu czułem że stopy były zmuszone do innej pracy niż w Nike zoom structure, ale po 2 tygodniach czuję że stopy są mocniejsze i bardziej gibkie.
Jednym słowem polecam,
Jednym słowem polecam,
-
- Wyga
W porównaniu do moich nike to czuć że są twardsze i odczuwa się to szczególnie na asfalcie, ale jak ktoś biega ze śródstopia to chyba tego nie poczuje. Na pewno trzeba przymierzyć buty i pobiegać.Jak z amortyzacją i przewiewnością w tych butach?
Ja kupiłem carrera x ale po 2 dniach je zwróciłem bo mają za dużo wsparcia jak na moje stopy i to mi przeszkadzało.
Jestem lekkim pronatorem - 85kgA masz pronację czy supinację?