Pomoc w dobraniu urzadzenia do pomiaru

Karolewskiej
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam biegaczy,

potrzebuje czegos do pomiaru dystansu, tempa, czasu (fajnie jakby mozna bylo ustawic jakos pod cwiczenia typu x minut bigu x minut marszu)

nie potrzebuje pulsometru

chce zeby mozna bylo przesylac dane do kompa i w jakims programie je przechowywac

myslalem o takim juz nieprodukowanym Garminie

Garmin Forerunner 205

Co wy na to? Moze cos tanszego tez wam wpadnie do glowy?
PKO
Awatar użytkownika
scieslik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja na początek kupiłam sobie opaskę nike http://www.run4fun.pl/nike-sportband-op ... -2043.html a na sensor kieszonkę taką http://allegro.pl/adapter-nike-ipod-iph ... 19790.html tylko na ebay-u, bo były tańsze nawet po doliczeniu przesyłki. Dzięki adapterowi łatwo i szybko przekładam sensor z jednych butów do drugich.
Zimą był problem, bo na zmiennych nawierzchniach krok był różnej długości i opaska pokazywała brednie, ale teraz jest dokładna.
Teraz oglądam lepsze maszynki, ale boję się, że w moim lesie będzie problem z gps-em, albo, że zamiast skupić się na bieganiu pochłonie mnie zegarek :hejhej:
Obrazek
Karolewskiej
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No to jest calkiem fajne rozwiazanie, ale pod warunkiem, ze sie ma ipoda juz na stanie. Lacznie to juz wyjdzie tyle co ten garmin 205

W innym wypadku kupowanie specjalnie do tego, jest troche bez sensu w moim przypadku, tym bardziej, ze nie przepadam za sluchaniem muzy w czasie biegu :)
Awatar użytkownika
scieslik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja nie mam ipoda, wystarczy sam sensor + opaska.
Obrazek
Karolewskiej
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A to teraz rozumiem :)

Pytanie tylko, czy lepiej zaplacic teraz te ok 250zl czy dolozyc drugie tyle i kupic Garmina 205 :D
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ