Napisane jest że są to oryginalne francuskie buty ale kosztują tylko 70zł
Myślicie że są to buty dobre dla początkującego biegacza?
Mam 16 lat, chciałbym je kupić do trenowania na 400,800 i 1000 metrów.
Witam, ja również zaczynałem od butów tej firmy, lecz kupiłem model wyższy, prawdopodobnie 125 za 79 zł. Te buty można w dobrej cenę wyrwać w Decathlonie, 1,5 roku temu te 50 chodziły po 50 zł. Moje buty mam 1,5 roku i złego słowa nie powiem, lecz przyszedł czas na zmianę, bo amortyzacja już siada ( czuje po łydce)
Kalenji to marka francuskiej sieci sklepów Decathlon i w takim sensie są "francuskie", chociaż pewnie jak zdecydowana większość butów produkowane są gdzieś w południowo-wschodniej Azji
Jeśli masz w pobliżu sklep Decathlon, to możesz kupić je zdecydowanie taniej: Ekiden 50 Do biegania w terenie lepszy będzie np. Kapteren 50. Oba te modele dobrze sprawdzą się jako pierwsze buty do biegania dla osoby, która nie jest bardzo ciężka albo biega ze śródstopia, więc nie potrzebuje rozbudowanej amortyzacji.
Crocodil pisze:Kalenji to marka francuskiej sieci sklepów Decathlon i w takim sensie są "francuskie", chociaż pewnie jak zdecydowana większość butów produkowane są gdzieś w południowo-wschodniej Azji
Jeśli masz w pobliżu sklep Decathlon, to możesz kupić je zdecydowanie taniej: Ekiden 50 Do biegania w terenie lepszy będzie np. Kapteren 50. Oba te modele dobrze sprawdzą się jako pierwsze buty do biegania dla osoby, która nie jest bardzo ciężka albo biega ze śródstopia, więc nie potrzebuje rozbudowanej amortyzacji.
Chiny.
ALE Adidasa mam z Filipin bodajże a Nike z Chin.
Ten model w Decathlonie kosztuje 60 PLN, a w wersji zeszłorocznej 50 PLN. Ale to są buty, podobnie jak wszystkie inne z tak grubą piętą, przeznaczone do człapania kilometrów w treningu do długich dystansów (choć niektórzy i do tego by takich nie kupili). W biegu na 400 czy 1000 metrów będą Cię spowalniały. Myślę, że jeśli nie masz żadnych problemów ortopedycznych, to powinieneś szukać lekkich butów startowych.
A w czym biegasz/ uprawiasz inny sport teraz?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas