Cześć wszystkim.
Aktualnie, od kilku miesięcy, biegam w butach Kapteren TR2. Na codzień biegam po polnych/leśnych/górskich trasach. Czasami jednak mam ochotę przebiec się po asfalcie. Tak więc chciałbym zakupić odpowiednie obuwie właśnie na asfalt.
Mam nadmierną pronację. Ważę 68-70kg przy 181 cm. Biegam wolno/średnio czasami szybciej. Nie chciałbym przekroczyć kwoty 250 PLN jeśli chodzi o buty. Czy jest coś sensownego w tym przedziale?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Mateusz
Buty na asfalt - budżet max. 250 PLN
- Philippos
- Wyga
Łatwo nie będzie, ale coś znajdziesz. Jeśli masz ograniczony budżet to sugerowałbym wykorzystanie właśnie wyprzedaży poświątecznych, ewentualnie wyprawę do jakiegoś outletu (jeśli masz w pobliżu) i poprzymierzanie akurat tego co jest przecenione. Stopa jest na tyle indywidualną i zróżnicowaną sprawą, że jakieś konkretne rady mogą Ci namieszać w głowie. Sam wiem, że kilka znanych marek po prostu nie pasuje na moją stopę.
-
- Wyga
Dziękuję za odpowiedzi.
Joma wyglądają ciekawie, tym bardziej, że nie zamierzam zbyt często biegać po asfalcie. Zastanawiam się tylko, czy nie lepiej zainteresować się Joma Hispalis VI 912, które, to są przeznaczone dla pronatorów?
Joma wyglądają ciekawie, tym bardziej, że nie zamierzam zbyt często biegać po asfalcie. Zastanawiam się tylko, czy nie lepiej zainteresować się Joma Hispalis VI 912, które, to są przeznaczone dla pronatorów?