Jakie buty do lasu i na asfalt?

yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Planuje zakup butów biegowych. Poczytałem o pronacji i supinacji ale nie jestem pewien co jest dla mnie.
Test z kartka i mokrą stopą wskazuje raczej w kierunku pronacji.
Buty mam wytarte w następujący sposób: pięta wytarta nieco bardziej z zewnętrznej strony, z przodu wytarty środek i może lekko po zewnętrznej części (ale tylko w jednej parze butów w pozostałych raczej głownie środek) jednak są to buty do chodzenia nie do biegania. Ponieważ biegam w zasadzie tylko po lesie to po podeszwie buta biegowego ciężko coś ocenić bo but się najpierw rozleci nim zetrze się podeszwa. Ważę dość sporo bo jakieś 80kg. Biegam dystanse 4-25km, w zasadzie tylko po lesie, ale nie wykluczam zaliczenia jakiegoś biegu po asfalcie. Jaki według was typ obuwia będzie dla mnie odpowiedni? Może jakieś konkretne modele tak do 350zł? Pytanie zadałem również na innym forum gdzie zamieściłem zdjęcia podeszw i odcisku stopy, oto link :
http://biegajznami.pl/Forum/Buty/Buty-b ... 17#1261257
PKO
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Po teście na kartce niczego się nie dowiesz poza tym, że zmoczyłeś stopę i kartkę.
Np. w moim przypadku test na kartce wskazywał neutral a jestem pronatorem.

Proponuję udać się do specjalistycznego sklepu biegowego. Tam Ci zrobią badanie i wybiorą buty odpowiednie dla Twojej stopy. Do 350zł spokojnie coś znajdziesz. Jak nie w sklepie to na pewno w necie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ