Latarka za 100-180zł

Wlamo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!

Dni zrobiły sie krótkie, a moja latarka z rynku za 10zł jest o wiele za słaba, dlatego postanowiłem kupić coś porządnego.
Drogi po jakich będę biegał to typowe crossy- polne drogi, nieubite z koleinami, czasami jakieś tłuczone cegły albo nierówna kostka się trafi, brak jakiegokolwiek oświetlenia.

Rozpatruję 3 opjce

-Tikka xp2- 156zł (60lumenów)
-Princeton Tec Eos 70 169zł (70lumenów)
http://www.kamkosport.pl/product_info.p ... de7aecff3b
- black diamond spot 159zł (75lumenów)

Po testach widać, że black diamond daje najszersze i najmocniejsze światło, jednak mocno świeci przez 30min, później moc znacznie spada, ale i tak jest bardzo dobrze, jednak problemem może być regulacja która prawdopodobnie się wyrabia. Princeton świeci bardzo mocno, jednak jest to wersja 4w1, a nie wiadomo czy jak jest 4w1 to będzie dobre.
Tikka xp2, zdecydowanie najsłabsze światło i najbardziej skupione jednak duża niezawodność i firma.

Jeśli macie jakieś inne propozycje to z chęcia rozpatrzę, może być nawet taniej pod warunkiem, że będzie dobrze świecić

Czy mieliście doczynienia z tymi latarkami i która wybrać :hejhej:
PKO
Awatar użytkownika
Yafoo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Obrazek
Vincent
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gdybyś dorzucił jeszcze 30 PLN miałbyś już MYO RTX - ostatnio kupiłem - jest genialna (poszukaj na Ceneo bo ceny są b. zróżnicowane).
Nie jestem podtatusiały, jestem tatusiem.
Blog
Komentarze
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wlamo pisze:-Tikka xp2- 156zł (60lumenów)
-Princeton Tec Eos 70 169zł (70lumenów)
http://www.kamkosport.pl/product_info.p ... de7aecff3b
- black diamond spot 159zł (75lumenów)

/../
Czy mieliście doczynienia z tymi latarkami i która wybrać :hejhej:

pod wpływem tej:
http://www.light-test.info/index.php?op ... 54&lang=pl

pozytywnej opinii kupiłem EOSa 70 lumenów (wtedy istotnie na Ebay'u
w amerykańskim sklepie poniżej 110zł z przesyłką), lecz po paru użyciach zdecydowanie
odradzam do biegania - świeci ładnie, ale głowica bardzo się telepie (choć niewiele cięższa
od serii Tikka), co jest denerwujące;
dodatkowo mój egzemplarz ma ciekawy chyba feler (a może są jakieś wersje, których nie odnalazłem na witrynie wytwórcy): otóż na głowicy jest wytłoczone wspomniane pod linkiem
potrójne zazębienie, ale na tej płytce noszonej na czole... tylko jedno na środku:)
zupełnie jakby pomylili w fabryce stare odlewy z nowymi;
nie ma jak tego sprawdzić bez otwierania pudełka (blister), a sam zorientowałem się dopiero po paru miesiącach;)
w każdym razie przy mocnym wstrząsie ogłowica opada, w petzlach takich problemów nie ma
(mam Tikkinę 2 i Tikkę Plus 2), choć są tylko dwa zazębienia, ale za to kompletne;)

wnioski wydają się oczywiste, dodatkowo Tikka Xp 2 ma już mocniejszą wersję 80 lumenów zamiast 60, cen nie znam, trzeba patrzyć dokładnie na opakowanie;
jak chodzi o Myo, to chyba we wszystkich możliwych wersjach pojawiały się z czasem problemy z kablem; wytwórca wprowadził modyfikację, ale efekty będzie można ocenić za jakiś czas;
BD nie używałem, jest jeszcze w Polsce Silva, marka MacTronic itd. - było trochę opinii użytkowników;
pzdr
gl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ