Czapka do biegania

Adriankov
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Chcę kupić czapkę do biegania. Najlepiej do 30-40 złotych z przesyłką. Oczywiście czapka na okres zimowy, późnej jesieni, wczesnej wiosny. Ogólnie to mam za cienką na taką porę i uszy mi marzną. Czekam na propozycje.
PKO
Earl Grey
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Może na razie opaska na uszy wystarczy? Za 30-40 PLN da się kupić (Tchibo/Decathlon itp.). Jednak zależy, o jakich temperaturach piszemy. Jak dla mnie do -5C się sprawdza, pewnie do -10C będzie jeszcze OK. Dalej nie próbowałem.
Pozdrawiam,

Tomek
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Tchibo miało niezłe czapki polarowe dla biegaczy po 24 zł, w Decathlonie są też w podobnej cenie. Generalnie od biedy każda czapka się nada aby nie z bawełny, najlepiej poszukać zwykłej 100% z akrylu.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
siodziu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 51,24 (trening)

Nieprzeczytany post

Jeżeli nie masz jeszcze rękawiczek i opaski to polecam ten http://www.decathlon.com.pl/PL/zestaw-w ... 193887832/ zestaw (sama czapka kosztuje 54,99 a zastaw 79,99). Używam go od miesiąca i przy ostatnich wichurach zdał egzamin celująco.
Widziałem ostatnio czapki i Inter Sporcie za 35zł, ale nie polecam (cienka jak papier).
MS

14.10.2012 - Maraton - Poznań
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

siodziu pisze:Jeżeli nie masz jeszcze rękawiczek i opaski to polecam ten http://www.decathlon.com.pl/PL/zestaw-w ... 193887832/ zestaw (sama czapka kosztuje 54,99 a zastaw 79,99). Używam go od miesiąca i przy ostatnich wichurach zdał egzamin celująco.
Widziałem ostatnio czapki i Inter Sporcie za 35zł, ale nie polecam (cienka jak papier).
Ten produkt był przeceniony i można go było swego czasu kupić w Decathlonie za 20 zł dlatego 79,90 to w sumie żadna okazja. Warto poczekać i wyłapać coś :) No chyba, że nie możemy czekać bo nie mamy innych alternatyw :)
Awatar użytkownika
MarcusPower
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja kupiłem ostatnio czapkę firmy attiq http://www.attiq.net/odblaskowa-czapka-360.html
wg mnie bardzo dobra (mocno się pocę). dobrze sobie radzi z nadmiarem wilgoci no i w sumie cena przyzwoita. nie wiem jak zachowa się przy dużo niższych temperaturach (póki co najniższa w jakiej biegałem była -4 stopnie i było OK)
Obrazek
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Ja przy średnich temperaturach (+2 do -10) używam takiego kominka:
http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/ ... minek.html
Fajny, bo można sobie zrobić wywietrznik na górze jakby co :). Nie wiem czy to drogo, dostałem go w sumie przy okazji innych zakupów, ale bardzo praktyczny.
Jak jest zimniej to grubsza czapa z windstopperem na uszach.
The faster you are, the slower life goes by.
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja używam czapek z Tchibo. Ale ostatnio kupiłem - w sklepie stacjonarnym - czapkę polarową do biegania 4F - rewelacja! :hej: i zapłaciłem za nią 19.99 zł
Bartosh_5
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Też mam ze sklepu tchibo za 20pare złotych, jestem bardzo zadowolony (chociaż nie miałem jeszcze możliwości przetestowania w prawdziwie zimowych warunkach :D
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ