Nike pegasus + 27

Awatar użytkownika
najek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47,31
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Mam okazję kupić w dobrej cenie buty biegowe NIKE Pegasus + 27 jak na załączonym zdjęciu
Kolor jak widać jest błękitny ale biorąc pod uwagę że to jest but do biegania a nie "wyglądania" mam to w nosie.
Bardziej mnie martwi to, że w niektórych seriach Pegasusa były modele męskie i damskie i różniły się one wykonaniem buta z nastawieniem do danej płci (chodzi o pracę stopy itp...). Czy w tym modelu też tak jest bo kolor wskazuje na to, że może to być WMNS a wtedy mam chyba pecha.
Ważę 80 kg
Biegam od roku.
Dziękuję za pomoc.

http://desmond.imageshack.us/Himg254/sc ... &ysize=640

http://desmond.imageshack.us/Himg522/sc ... &ysize=640

:niewiem:
PKO
koreek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

najek pisze:Witam,

Mam okazję kupić w dobrej cenie buty biegowe NIKE Pegasus + 27 jak na załączonym zdjęciu
Kolor jak widać jest błękitny ale biorąc pod uwagę że to jest but do biegania a nie "wyglądania" mam to w nosie.
Bardziej mnie martwi to, że w niektórych seriach Pegasusa były modele męskie i damskie i różniły się one wykonaniem buta z nastawieniem do danej płci (chodzi o pracę stopy itp...). Czy w tym modelu też tak jest bo kolor wskazuje na to, że może to być WMNS a wtedy mam chyba pecha.
Ważę 80 kg
Biegam od roku.
Dziękuję za pomoc.

http://desmond.imageshack.us/Himg254/sc ... &ysize=640

http://desmond.imageshack.us/Himg522/sc ... &ysize=640

:niewiem:
moim zdaniem moze byc to wersja damska..
Awatar użytkownika
najek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To, że to jest damska wersja to 99%.
Bardziej mi zależy na merytorycznej odpowiedzi czy ta damska wersja w tym wypuście ma inne parametry niż męska czy tylko kolorem się różni.
BTW duży rozmiar jak na damski model :ble: bo to jest 42,5 a jest też 43 dla chętnych. W damskich pegasusach damskich chyba żadkość ale ja znawcą nie jestem.
Awatar użytkownika
scieslik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem ile to jest ta okazyjna cena, ale może właśnie stąd się wzięła, że jest to but damski w dużym rozmiarze ze starszej kolekcji. Damskie też mają duże rozmiary. Sama mam "tylko" 41 i ostatnio w Decathlonie wygrzebałam te buty, tylko w innej kolorystyce przecenione na ok. 230zł.
Przymierzałam też damską i męską wersje asics trabuco 14 i męska wersja była zdecydowanie na szerszą stopę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

najek pisze:To, że to jest damska wersja to 99%.
Ja nie mam tej pewności. Właśnie wziąłem do ręki moje Pegasusy i niczym prócz koloru nie różnią się od tych z Twoich fotek. Kupowałem w sklepie Nike i były oznaczone jako męskie (na pudełku też).
Moje są takie I tu też oznaczone jako męskie:
http://www.sub4.ie/product_info.php?products_id=475
Z wierzchu różnicy nie widać.
scieslik pisze: Przymierzałam też damską i męską wersje asics trabuco 14 i męska wersja była zdecydowanie na szerszą stopę.
Właśnie. Tu może kryć się różnica.
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
Awatar użytkownika
scieslik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek
Awatar użytkownika
najek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękuje za informacje. W sumie nadal mam dylemat bo cena 170 pln za parę nowych butów z tej serii to naprawdę grosze.oO ile różnica tkwi tylko w kolorze.
Ewentualnie czy macie może namiar na kogoś z forum kto zajmuje się sprzedażą obuwia? Może w kontakcie z taką osobą dostałbym jednoznaczną odpowiedź.
Awatar użytkownika
najek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Z braku konkretnej informacji zamówiłem. Sprawdzę to na własnej skórze i może ktoś skorzysta z moich dylematow. :bum:
lebi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam. Mam zamiar kupić takie buciki mojej żonie pod Choinkę. Chciałbym zapytać o opinie na temat tych butów? W Pegasusach nigdy nie biegałem, sam posiadam Lunarglide i jestem zadowolony z Nike. Chciałbym zachęcić dziewczynę do wspólnego biegania. cena 170zl wydaje sie bardzo przyjemna!
Awatar użytkownika
najek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Buty zakupione. Dotarły do mnie. Po pierwszych treningach moge powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony. Wybrałem te buty ze względu na amortyzacje bo będe teraz dużo biegał po betonie / asfalcie i uważam, że to jest trafny wybór.
Faktycznie okazało się że to damski model ale błękit nie odstrasza a jeżeli jest jakaś różnica w budowie i pracy buta to jak dla mnie ( przynajmniej narazie) niewyczuwalna.

lebi:
Jeżeli chodzi o buty dla żony myślę, że jeżeli będzie miała chęci do biegania to te buty sprawią jej dużo frajdy z biegania. Lunary są bardziej dynamiczne i lepiej w nich czujesz podłoże, natomiast pegasusy lepiej amortyzują.

Pozdrawiam,
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ