Prosta prośba o radę w kwestii nowych butów. Zamierza zakupić coś lepszego niż obecne Asics Blackhawk, w których przebiegłem już ok. 900 km i zamierzam je dobić zimą, ale w wiosnę chcę już wbiec w czymś lepszym;-)
Podstawowe info:
jestem dość ciężki - ok. 85-88 kg, ale z tendencją spadkową;-)
biegam zdecydowanie z pięty
asfalt + kostka brukowa oraz co raz więcej bieżni (miękkiej, ziemnej)
niewielka pronacja
cena do 450 PLN
najchętniej Asics ewentualnie Nike
Nowe lepsze buty?
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45m
- Życiówka w maratonie: 3h50m
asics nimbus nie wiem ktory numer jest aktualny 12/13 na pewno nie bedziesz zalowal bo to buty dla ciezkich biegaczy na twarda nawierzchnie
pozdro
ach dopiero doczytalem lekka pronacja,to szczerze nie wiem czy nimbusy beda dobre dla pronatora
pozdro
ach dopiero doczytalem lekka pronacja,to szczerze nie wiem czy nimbusy beda dobre dla pronatora

- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- mefju
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 54:25
- Życiówka w maratonie: brak
Dzięki!
A w tych 2160 skąd się biorą te odciski? To ta pianka Duomax? Czyli mimo przeznaczenia dla ciężkich są twarde?
No to na pierwszy ogień do przymiarki idą Lunary, chyba najłatwiej dostępne i w dodatku nawet "ładne", wiem że estetyka mało istotna ale fajnie, że firmy (Nike czy Puma) zaczęły robić sensownie wyglądające buty.
A w tych 2160 skąd się biorą te odciski? To ta pianka Duomax? Czyli mimo przeznaczenia dla ciężkich są twarde?
No to na pierwszy ogień do przymiarki idą Lunary, chyba najłatwiej dostępne i w dodatku nawet "ładne", wiem że estetyka mało istotna ale fajnie, że firmy (Nike czy Puma) zaczęły robić sensownie wyglądające buty.