buty trailowe jesienno-wiosenne

pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

kachita pisze:I ja wtrącę swoje 3 grosze do dyskusji o butach, a mianowicie moją całkowicie prywatną opinię o Asicsach Enduro. Otóż całą zeszłą jesień i zimię przebiegałam w tych butach. Biegałam w nich też tego lata. I poprzedniego. I w ogóle często w nich biegam, bo są to szalenie wygodne buty, kapciuszki ulubione. Mój model ma jakąś tam poduszkę żelową pod piętą, więc amortyzacja jest. Mała bo mała, ale zawsze. Są elastyczne, a to w butach lubię. Na zbitym śniegu trochę się ślizgały, ale to chyba tylko kolce by pomogły. Przy silnej ulewie i bieganiu po kałużach oczywiście przemokły zupełnie, ale woda szybko wypłynęła na zewnątrz i nie były ciężkie. Jedyny minus to rozwiązujące się sznurówki, ale wiążę podwójnie i jest git. I wiem, że jak tylko się zniszczą (a śladów zużycia nadal nie ma, oprócz może jakiejś plamki na siateczce), to bez zastanowienia kupuję następną parę, bo moim zdaniem to bardzo fajne buty wiosenno-jesienne do parku i do lasu. A nawet na chodnik.

Dziękuję za uwagę :)
Kachitko i T.time,

choc mi tu Katarina i Kanas zamacily w glowach, a i Wolfik dorzucil swoje, bardzo jestem za Waszymi Asicsami Enduro :D ewentualnie (babciowymi - jak to okreslil Zoltar), Sauconami Jazz. W duzej mierze dlatego, ze oba modele sa dla neutralno-supinujacych, sa piekne tabelki na bieganie.pl z typologia butow obu firm. Od biedy ten Pekin przebiegam po stadionie w moich lansach-bansach (New Balance;), a potem juz wskocze w trailowki. Taki jest plan. A teraz dzialanie, czyli pobozna modlitwa, zebym znalazla tu miejsce, gdzie bede mogla przymierzyc Asicsy.... ;)

A jak mrzonki o gorach cialem sie stana, to wtedy sobie kupie wypasiooooooone Salomony albo inne Inov-8ty i bede sie madrzyc:D
PKO
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

pardita pisze:A teraz dzialanie, czyli pobozna modlitwa, zebym znalazla tu miejsce, gdzie bede mogla przymierzyc Asicsy....
Wyskocz sobie tanimi liniami na weekend do Japonii, tam na pewno będzie gdzie przymierzyc ;) :hahaha:
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
T.time
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Pardita, Enduro to świetny wybór! KOcham te butki miłościa wielką :hej:
I jako supinator nie daj się namówic na żadne kontrole pronacji. Ja jako neutral dałam się namówić na asicsy 2160(bo niby jedna kończynka leciutko pronuje) i strasznie żałuje. Są za mękkie jak na lekkiego biegacza neutralnego i potrzebowałam chyba z 300 km, żeby je choć trochę uklepać. Do tego zjechały mi pięty w miejscu, w którym ta cholerna pianka ma utrzymywać stopę pronatora w odpowiednim ułożeniu.
Przy tym wszystkim były dość drogie i jakoś tak głupio mi było je wywalić. A ponieważ zbliza się zima, to chłop mnie z domu nie wyrzuci jeśli kupię nowe endurki, które lepiej się nadają do śmigania po śniegu niz 2160 :hejhej: A do wiosny może o nich wszyscy zapomna :ble:

A czemu jazzy są "babcine"? Wydają się całkiem dżezi :hej:
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

T.time pisze:Pardita, Enduro to świetny wybór! KOcham te butki miłościa wielką :hej:
I jako supinator nie daj się namówic na żadne kontrole pronacji. Ja jako neutral dałam się namówić na asicsy 2160(bo niby jedna kończynka leciutko pronuje) i strasznie żałuje. Są za mękkie jak na lekkiego biegacza neutralnego i potrzebowałam chyba z 300 km, żeby je choć trochę uklepać. Do tego zjechały mi pięty w miejscu, w którym ta cholerna pianka ma utrzymywać stopę pronatora w odpowiednim ułożeniu.
Przy tym wszystkim były dość drogie i jakoś tak głupio mi było je wywalić. A ponieważ zbliza się zima, to chłop mnie z domu nie wyrzuci jeśli kupię nowe endurki, które lepiej się nadają do śmigania po śniegu niz 2160 :hejhej: A do wiosny może o nich wszyscy zapomna :ble:

A czemu jazzy są "babcine"? Wydają się całkiem dżezi :hej:
heh, no wlasnie nie wiem - moja babcia jest bardzo "dżezi" ;) Mam adresy chyba z 7 sklepów ASICSa tutaj !!! Zrobiłam to przez podstęp - poszłam do wielkiego sklepu Nike'a, zaprzyjaźniłam się z panem sprzedawcą i wyprosiłam od niego, żeby pomógł mi sprawdzić w necie, gdzie te sklepy mogą być. Co prawda zadzwonił do mnie o północy,żeby mi przekazać, że je znalazł i wysłał mi na maila, ale wybaczam ;)
T.time - to jest z problem z nie-sportowymi chłopami, nie potrafią zrozumieć,że biegacz naprawdę potrzebuje jakiś tam butów. Mój Narzeczony (nie-biegowy,ale żeglarsko-tenisowy) bardzo się zawsze zachwyca i cieszy,że ja przez swoje bieganie nie jęcze, że marnuje pieniądze kupując rakiety po 500zl, naciągi jakieś, sztormiak po 1500pln etc. ;)
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

pardita pisze:Zrobiłam to przez podstęp - poszłam do wielkiego sklepu Nike'a, zaprzyjaźniłam się z panem sprzedawcą i wyprosiłam od niego, żeby pomógł mi sprawdzić w necie, gdzie te sklepy mogą być. Co prawda zadzwonił do mnie o północy,żeby mi przekazać, że je znalazł i wysłał mi na maila, ale wybaczam ;)
A nie mogłaś przymierzyć w tym wielkim sklepie Nike klasycznych butów nike Pegasus 27 Trail WR właśnie dla neutrali i supinatorów ?!

Obrazek
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:
pardita pisze:Zrobiłam to przez podstęp - poszłam do wielkiego sklepu Nike'a, zaprzyjaźniłam się z panem sprzedawcą i wyprosiłam od niego, żeby pomógł mi sprawdzić w necie, gdzie te sklepy mogą być. Co prawda zadzwonił do mnie o północy,żeby mi przekazać, że je znalazł i wysłał mi na maila, ale wybaczam ;)
A nie mogłaś przymierzyć w tym wielkim sklepie Nike klasycznych butów nike Pegasus 27 Trail WR właśnie dla neutrali i supinatorów ?!

Obrazek
No moglam... i bede mogla, jesli tylko "moje" modele mi nie przypasuja. Co sie odwlecze, to nie uciecze ;)
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Donoszę, że buty zakupione.
Są to Asics Trail-Lahar GTX - miały być Enduro lub Cascadia lub Kanadia etc. ale są jakie są.
Bo były w wielkiej promocji, bo są na moją stopę i mogłam je przymierzyć i zmacać ;)
Ale z testami chyba będą musiały poczekać do grudnia...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ