Komentarz do artykułu Garmin Forerunner50 - test zegarka, pu
- szy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:01
- Życiówka w maratonie: 3:19:17
Najlepiej wgraj sobie jakiś byle trening (parę sek na stoperze), zapisz do historii i zobacz czy się ściąga.
Mój profil Strava: https://www.strava.com/athletes/43888753
-
- Zaprawiony W Bojach
udalo sie w koncu
za Twoja namowa sprawdzilam raz jeszcze ustawienia w zegarku i nie wiedziec czemu mialam wylaczone txpair, teraz juz wszystko jasne, lacze sie bez problemu, szkoda tylko ze ta histoire usunelam
dzieki Ci wielkie szy bez Ciebie wciaz bym sie z tym meczyla

za Twoja namowa sprawdzilam raz jeszcze ustawienia w zegarku i nie wiedziec czemu mialam wylaczone txpair, teraz juz wszystko jasne, lacze sie bez problemu, szkoda tylko ze ta histoire usunelam

dzieki Ci wielkie szy bez Ciebie wciaz bym sie z tym meczyla

-
- Zaprawiony W Bojach
na koniec dodam tylko jeszcze ze ostatecznie sprawa sie wyjasnila, o ile na jednym z komputerow nie mam problemow z importowaniem danych, o tyle drugi mimo przelaczania do roznych portow usb nadal nie widzi urzadzenia, czasami wrecz sugeruje jego awarie ...
- szy
- Zaprawiony W Bojach
- .:Magic:.
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
ponieważ nie znalazłem lepszego wątku a sprawa pilna to napiszę tu
... dziś jak zwykle chciałem przesłać do 'GarminConnect' moje treningi ale nie poszło tak jak zwykle
zaznaczam że nie korzystam z programu Garmin Training Center ... używam tylko GarminConnect od lutego 2009
zawsze po przesłaniu wyskakiwał komunikat i zwykle na niego klikałem po czym otwierało mi się www GarminConnect - dziś komunikatu nie było
wszedłem więc na www GarminConnect ręcznie a po zalogowaniu stwierdziłem że treningi nie przesłały się do GarminConnect ale zostały już usunięte z FR - trochę to kłopot bo nie mam teraz dostępu do treningów z ostatniego tygodnia
po otwarciu ikonki GarminANT z zasobnika widzę komunikat:
last trensfer with device FR was on 2010-11-01
activity transfer to gramin failed due to server error
czy uda się odzyskać zagubione treningi?
czy ja mam jakiś wpływ na 'server error' ?
macie jakieś pomysły? - teraz w zegarku jest pustka w historii co chwilę robię próby [start - 3s treningu - stop] i wysyłam ale żadne ustawienie nic nie daje
... dziś jak zwykle chciałem przesłać do 'GarminConnect' moje treningi ale nie poszło tak jak zwykle
zaznaczam że nie korzystam z programu Garmin Training Center ... używam tylko GarminConnect od lutego 2009
zawsze po przesłaniu wyskakiwał komunikat i zwykle na niego klikałem po czym otwierało mi się www GarminConnect - dziś komunikatu nie było
wszedłem więc na www GarminConnect ręcznie a po zalogowaniu stwierdziłem że treningi nie przesłały się do GarminConnect ale zostały już usunięte z FR - trochę to kłopot bo nie mam teraz dostępu do treningów z ostatniego tygodnia
po otwarciu ikonki GarminANT z zasobnika widzę komunikat:
last trensfer with device FR was on 2010-11-01
activity transfer to gramin failed due to server error
czy uda się odzyskać zagubione treningi?
czy ja mam jakiś wpływ na 'server error' ?
macie jakieś pomysły? - teraz w zegarku jest pustka w historii co chwilę robię próby [start - 3s treningu - stop] i wysyłam ale żadne ustawienie nic nie daje
- szy
- Zaprawiony W Bojach
Obawiam się, że nic z tego. Może spróbuj otworzyć GTC i zaimportować treningi z poziomu programu. I na przyszłość wyłączyć automatyczne kasowanie treningu po eksporcie.
Najlepiej mieć jednak ustawiony transfer zarówno do GTC, jak i do connect.garmin.com. Jak się któreś "wykrzaczy", jest szansa że zapisze się na drugim. Ja parę razy miałem takie sytuacje, ale w odwrotną stronę - był problem z transferem programie, ale mogłem backupowo zgrać tcx-a ze strony.
Najlepiej mieć jednak ustawiony transfer zarówno do GTC, jak i do connect.garmin.com. Jak się któreś "wykrzaczy", jest szansa że zapisze się na drugim. Ja parę razy miałem takie sytuacje, ale w odwrotną stronę - był problem z transferem programie, ale mogłem backupowo zgrać tcx-a ze strony.
- .:Magic:.
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
w nocy trochę posiedziałem i zainstalowałem wszystko na drugim kompie żony - wsio OK - więc wina sterowników na moim ...pora na format C:
...winda jest do bani ... każda pada u mnie po kilku miesiącach ... ale to nie forum o windows'ach
dzięki za odpowiedź
z format c: wstrzymam się ... na razie - może ktoś wie gdzie te treningi mogą siedzieć i mi napisze - bo to przecież nie możliwe żeby zniknęły a przecież się nie wysłały
...winda jest do bani ... każda pada u mnie po kilku miesiącach ... ale to nie forum o windows'ach
dzięki za odpowiedź
z format c: wstrzymam się ... na razie - może ktoś wie gdzie te treningi mogą siedzieć i mi napisze - bo to przecież nie możliwe żeby zniknęły a przecież się nie wysłały
- kri100f
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:48:20
- Życiówka w maratonie: 04:26:40
@czy forerunner 50 mozna jeszcze gdzies kupic?
Dawno nigdzie nie widziałem fr50.
Sam miałem ochotę sprzedać na "aledrogo";) jak dostałem nowego FR305,
ale zmieniłem zdanie i zostawiam sobie oba garminy (fr50 przydał mi się, gdy zapomniałem naładować akumulatora w fr305)
poza tym dobrze mi służył przez 2 lata i polubiłem go
Dawno nigdzie nie widziałem fr50.
Sam miałem ochotę sprzedać na "aledrogo";) jak dostałem nowego FR305,
ale zmieniłem zdanie i zostawiam sobie oba garminy (fr50 przydał mi się, gdy zapomniałem naładować akumulatora w fr305)
poza tym dobrze mi służył przez 2 lata i polubiłem go

Kto ma nogi do biegania... niechaj biega :)