xperia x8 a endomondo

ricken_gk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

zawsze zrzucałem treningi na endomondo przez gamina 305 i działało, teraz zarejestrowałem trasę dzięki aplikacji endomondo na androidzie w telefonie xperia x8, ale jak to zrzucić na stronę endomondo przez kabel?
przy imporcie treningu mam ino garmin 305 albo z pliku ale pliku nie umie zlokalizowac na karcie pamięci telefonu...
jak z tego wybrnąc?? :wrrwrr:
PKO
artujawo1
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dobre pytanie, też kiedyś szukałem i nie znalazłem :(
Wygląda na to, że dane z treningu zapisywane są w głównym programie po po każdym treningu plik mi rósł.
Zamiast kombinować prześlij dane treningu z programu na stronę poprzez aplikację telefonu.
ricken_gk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

no tak ale to wymusza na mnie co miesięczne aktywowanie pakietu internetu
artujawo1
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

a WiFi ?
A'propos używanie telefonu z androidem bez dostępu do netu mija się z celem
ricken_gk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

no wifi to jest mysl ale po kablu musi iść jakos wydaje mi sie...
a internet lada chwila ztanieje do kwot rozsądnych to wtedy wezne sobie pakiet :)
ricken_gk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

co to za system ten android że nie można zrzucić czegoś kablem... i jeszcze pewnie po zrzuceniu wywala mi z pamięci taki trening.... dziadowstwo w porównaniu do garmina
artujawo1
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ricken_gk pisze:co to za system ten android że nie można zrzucić o czegoś kablem... i jeszcze pewnie po zrzuceniu wywala mi z pamięci taki trening.... dziadowstwo w porównaniu do garmina
Android - system jak system, "lubi" internet. Stworzony przez Google a ta firma która nastawiona jest na usługi internetowe to nie dziwne, że stworzyła system baaardzo mocno dowiązany do netu.
Endomonto po zrzucie na stronę, nie wykasowuje danych z fonu.
ricken_gk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zrzuciłem kilka tras i faktycznie nie wykasowywuje historii. I żeby z zrzucić trzeba mieć wysyłanie treningów online. Nie widze opcji wysylanie wybranego treningu.
Ogólnie działa co do dokładności wkrótce porównam sobie z garminem 305. Ciekawi mie też jak endo na androidzie współpracuje z czujnikiem tętna.
Duży plus androida to możliwośc posiadania mapy offline (garmin tego nie posiada). No i powstaje mapa trasy z online z tego co widzę przy połączeniu z netem.
artujawo1
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ricken_gk pisze:Nie widze opcji wysylanie wybranego treningu.
"Historia" - trening nie wysłany ma po prawej stronie znak X
przytrzymaj palcem dany trening - pojawi się menu pierwsze od góry ręczne wysyłanie naciśnij trening poleci na serwer, a z X przejdzie w V
ricken_gk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

dzięki wielkie masz racje :)
a jeszcze szukam ant radio service do połączenia z pulsometrem, gdzie to znajde może ktoś ma to.... szukałem na chomikuj i nima jest ina na android market widze
albo moze jest coś alternatywnego?

a próba z garminem 305 nie wyszła źle na ponad 30km róznica na poziomie 0,6km (gdzie nie miałem automatycznej pauzy włączonej na 1 urządzeniu)
Keram
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56:04
Życiówka w maratonie: 5:12

Nieprzeczytany post

W mojej Xperii zainstalowałem ten ANT z marketu i pasek od Germina widzi rewelacyjnie!Z tego co pamietam w ustawieniach akcesoriów w Endomondo jeśli chcesz sparować pasek od pulsometru program podpowiada co i z czym sie je:)
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ