Buty do biegania i na halę.

Aerith
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Chciałbym się poradzić (jak w temacie) jakie buty wybrać. Trudność cała może polegać na tym, że buty muszą posiadać dobrą amortyzację (mam kifozę, nie chcę pogłębić wady i pojawiał się ból w kolanach) jak i przyczepność (pasowałoby mi buty, które są w stanie wytrzymać na WFie) do gry w unihokeja. Przewiewność i lekkość takich butów to chyba standard, gorzej z tymi dwoma kryteriami w jednym bucie. Wiem, że jak coś od wszystkiego to do niczego, ale wolałbym uprawiać sport na hali od razu odciążając stawy, ew nie obciążając tak jak przy niskich butach i do tego móc spokojnie biegać po terenie mieszanym (asfalt, polne drogi). Liczę na rzetelną odpowiedź ;)
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Rzetelna odpowiedź jest taka że buty na halę (o dobrej przyczepności do parkietu) i na dwór - się ze sobą kłócą.
Na butach na halę się nie znam a w kwestii pozostałych jest mnóstwo marek, musisz pójść do sklepu i poprosić o dobrze amortyzowane buty. Tu masz trochę modeli (nazwy są nadal obowiązujące, jedynie numery wersji sa teraz wyższe bo to katalog z zeszłego roku): http://bieganie.pl/?cat=20&id=1740&show=1
Aerith
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W takim razie, czy buty do biegania (jeżeli mowa o 'normalnych', a nie przeznaczonych do biegania po górach, mają podobną podeszwę) zostawiają ślady na parkiecie?
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aerith pisze:W takim razie, czy buty do biegania (jeżeli mowa o 'normalnych', a nie przeznaczonych do biegania po górach, mają podobną podeszwę) zostawiają ślady na parkiecie?
ta kwestia wydaje się mniej istotna; weź raczej pod uwagę, że w butach biegowych może wzrosnąć ryzyko skręcenia kostki w czasie gwałtownych manewrów typowych dla gier zespołowych, a raczej niespotykanych podczas biegów ulicznych;
pzdr
gl
Aerith
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W takim razie buty niższe, z dobrą amortyzacją i niebrudzącą podeszwą zostają, tak? Adidas Glide - strasznie wygodne, przewiewne i generalnie świetne wrażenie na mnie zrobiły. Prosiłbym o propozycję butów do biegania i na halę. Wiem, że to dziwne połączenie, ale zależy mi na amortyzacji podczas gry.
Tomacho77
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Mam kolegę, który gra w piłkę ręczną w budach biegowych. Z tego co mówił to dobrze mu się spisują, chwali sobie że są dużo mniejsze wstrząsy przy lądowaniu. Czyli jezeli on gra w butach biegowych w piłkę ręczną i to na wysokim poziomie to na pewno takie są wystarczy poszukać.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ