Pomoc w kupnie

SL0NCE
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, zaczynam swoja przygodę z bieganiem, głownie dzięki klubowi piłkarskiemu w ktorym gram ponieważ 2 razy w tygodniu biegamy po lesie.
Chciałbym zacząć biegać po drogach asfaltowych i mieć je na treningi gdzie biegamy po leśnych ścieżkach.

Kapitał ktory mam do dyspozycji do ok. 250zł, lecz kupyweał będe buty troszkę taniej , ponieważ pewna osoba będzie mi kupowała w UK więc myśle zę tak do 300zł.

Moja stopa jest neutralna, waże 76kg

Od czasu do czasu w tych butach będe mogł wyjść na miasto pochodzić, lecz sporaddycznie.

Myślałem o nike Lunarglide 2+, ponieważ na miejscu mam okazje przymierzyć i dobrać odpowiedni numer (pewna osoba ma na targu straganik z oryginalnymi butami, i są ta oryginalne buciki , a nie podróbki, przynajmniej tak mi się wydaje)

Proszę o propozycje butów.
W klubie biegamy średnio po 40 min przynajmniej w tym początkowym okresie (10-15-15)
PKO
SL0NCE
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pomożecie?
Vascodagamma

Nieprzeczytany post

Lunarglide 2+
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem niepotrzebnie skupiasz się na tym, by buty były jak najdroższe na jakie Cię stać (w domyśle: najlepsze). Myślę, że skoro trenujesz piłkę to najprawdopodobniej biegasz na śródstopiu. Jeśli tak, to większość drogich butów (które mają "wysokie obcasy") będzie niekorzystnie wpływać na Twój krok biegowy.
Najlepiej poprzymierzaj tańsze buty do biegania i kup najwygodniejsze. Chyba że chcesz kupić jakieś buty do tzw. naturalnego biegania. Ale to są zazwyczaj nowości i trudno je kupić w atrakcyjnej cenie.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30

Nieprzeczytany post

Ja to bym sobie Nike free sprawił :D Nie biegasz aż tak regularnie, żeby je szybko zajechać.

Wygodne, naturalne, na miasto też możesz wyjść i się nie powstydzisz;)
Minusem jest, że mało sklepów obecnie je posiada, bo na całą Polskę poszło bodajże 2500 par...
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
SL0NCE
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie skupiam sie na najdroższych.
Akurat z kasą nie jest tak że mam jej za duzó ale postanowiłęm tyle na nie przeznaczyć:)
Wiec poprzymierzam i wybiore najwygodniejsze.
Zamierzam biegać 3-4 razy w tygodniu, jeżeli nie w klubie to indywidualnie.
Więc mówicie że jak będą wygodne Lunarglidy to je brać?

Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ