Niedawno zacząłem swoją przygodę z bieganiem. Chciałbym ją kontynuować, więc po miesiącu w pierwszych z brzegu trampkach przyszła pora na zakup butów i w związku z tym chciałbym prosić Was o pomoc. Oczywiście - im taniej tym lepiej, ale przede wszystkim zależy mi jednak na komforcie i bezpieczeństwie. Generalnie bardzo chciałbym zmieścić się w 300 zł, ale wskazana byłaby niższa kwota.
Czytanie przeróżnych testów i łażenie po sklepach połączone ze sporadycznym przymierzaniem skutkuje jedynie tym, że "wiem, że nic nie wiem".
Tak na ciut dłużej przymierzyłem tylko Nike Lunarglide 2 oraz Asics Gel-Stratus 4 i oba wydawały mi się bardzo wygodne.
Coś o mnie:
Waga - ~85kg (przy wzroście 188cm)
Treningi - 3-4 razy w tygodniu, średnio po około 5-6km, ale planuję stopniowo zwiększać dystans. Jakieś 95% to niestety chodniki - kostka.
Stopa, z tego co mi wyszło w mokrym teście i zostało zaobserwowane w biegu, neutralna.
Nie mam żadnych preferencji odnośnie producenta, logo czy designu - buty mają być po prostu dobre, wygodne i za rozsądne pieniądze.
Z góry dziękuję za pomoc