buty na wąską stope

waka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie,
Chcę kupić jakieś buty do biegania, głownie po nierównej trawie i czasem po szutrze, kamieniach. Nie byłoby problemu gdyby nie moja dość wąska stopa. Większość butów muszę dość mocno ściągnąć sznurówkami, a i tak stopa czasem lata na boki. Znacie jakieś buciki do 300 zł na taki typ stopy?
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ile ważysz? Masz jakieś zużyte buty żeby zrobić zdjęcie podeszwy? Bo jeżeli jesteś biegaczem neutralnym poniżej 80kg to dobrym i wąskim w cholewce butem będzie - Kalenji Kiprun 1000.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z tego co wiem, to NB jest jedyną marką, która produkuje buty o różnej szerokości - coś zapewne sobie dobierzesz.
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
waka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

waże około 85 ale myślę, że do lipca będzie troszkę poniżej. później wrzucę jakieś foto buta
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adidas Kanadia Tr?
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
waka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

zauważyłem, że przy zbieganiu jak trafię na nirowność, to prawa noga wygnie mi się czasem do wewnątrz. da się to ograniczyć doborem butów?
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

waka pisze:zauważyłem, że przy zbieganiu jak trafię na nirowność, to prawa noga wygnie mi się czasem do wewnątrz. da się to ograniczyć doborem butów?
Da - dodatkowa stabilizacja w postaci pianki o większej gęstości. Innymi słowy potrzebujesz butów dla pronatorów.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Na allegro są NB MT909BR niestety te sprzedawane przez tego sprzedawcę są w szerokości D, a więc na przeciętną stopę i na 100% będą na ciebie za szerokie. Co prawda NB ma dość wydajny system wiązania nazwany N-Lock który pozwala prawie dowolnie ściągnąć but, ale szerokości podeszwy nie zmieni. Druga "wada" tego modelu to to, że jest to but typu WR i przez to mało przewiewny.

Ale mimo to podaje link, bo to but wart grzechu:
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... =0&order=t
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Kshysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja mam wąskie stopy i sporo biegam w takich warunkach jak przedstawiasz.
I jak pojawia się problem, że noga lata mi w środku buta na nierównościach - wkładam jeszcze jedną parę wkładek. Najlepiej cienkich. To naprawdę dużo zmienia.

Z wąskich butów w teren polecam inov-8 x-talon 212. Ale to trochę wyższa półka cenowa. Czasem widywałem też pierwszą wersję Salomon Speedcross w dobrej cenie. Czasem też Speedcross II. Migały mi w Intersporcie.
napieraj.pl
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:Na allegro są NB MT909BR niestety te sprzedawane przez tego sprzedawcę są w szerokości D, a więc na przeciętną stopę i na 100% będą na ciebie za szerokie. Co prawda NB ma dość wydajny system wiązania nazwany N-Lock który pozwala prawie dowolnie ściągnąć but, ale szerokości podeszwy nie zmieni. Druga "wada" tego modelu to to, że jest to but typu WR i przez to mało przewiewny.
Używam tych butków, mam wąską stopę i polecam. Używam właśnie rozmiaru D, rzeczywiście można je dość mocno ściągnąć. W zasadzie tylko w NB i Brooksach czuję, że mam fajnie dopasowaną stopę. W pozostałych markach trochę sporo miejsca na bokach (czasem też ma to zalety).

/sz
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

kubako83 pisze:Z tego co wiem, to NB jest jedyną marką, która produkuje buty o różnej szerokości - coś zapewne sobie dobierzesz.
i Brooks, nie wiem tylko jak z dystrybucją węższych rozmiarów w PL
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ