Jakie kolce na średnie
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Cześc. Chcę sobie sprawić kolce do średnich dystansów, głównie 400/800 jednak z nastawieniem na 800+. Czym się różnią kolce do sprintów i do średnich? Czym się sugerować kupując? I w końcu jakie kupić... Jedyne jakie znam do średnich to Nike Victory ale jak narazie trochę za drogie. Szukam czegoś do 200zł. Pozdrawiam
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Odświeżam i nadal mam to samo pytanie. W sklepie w mojej miejscowości jedyne kolce jakie znalazlem na średnie do Asics hyperd MD za 220zł, wydaje się dość opłacalnie.
- huberts
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Kolce sprinterskie są sztywniejsze, na śródstopiu umieszczone są kolce (6-9), które w połowie przechodzą w podeszwę z tworzywa, są nastawione przede wszystkim na bieganie na palcach/śródstopiu. Kolce na średnie są bardziej elastyczne, z przodu też kolce (najczęściej mniej 4-6), natomiast reszta podeszwy jest bardziej elastyczna, przy dłuższych dystansach po prostu nie biegnie się z palców, ale włącza się tylną część stopy (biegnąć ze śródstopia), ja biegam w Nike Zoom Shift (o ile pamiętam to 329 zł), Nike Victory to już jest w ogóle kosmos, miałem je na nogach raz - w nich się lata nie biega, tak jakby na stopie nic nie było :D Ogólnie wszystko zależy, najlepiej jak przymierzyć, przebiegniesz się kawałek i zobaczysz czy dobrze się w nich czujesz 

Bieganie to coś więcej niż pasja, to styl życia, miłość oddanie.
KUPIĘ MOTOCYKL WSK, WFM, JUNAK, Z DOKUMENTAMI, NAJDALEJ 150 KM OD POLKOWIC, KONTAKT:
GG: 4373383
TEL: 697110266
KUPIĘ MOTOCYKL WSK, WFM, JUNAK, Z DOKUMENTAMI, NAJDALEJ 150 KM OD POLKOWIC, KONTAKT:
GG: 4373383
TEL: 697110266