Czy warto kupować buty biegowe przez internet?

Awatar użytkownika
majk1980
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, co sądzicie o kupowaniu butów przez internet? Jestem z Polkowic, moje miasto jest raczej małe i nie ma w nim dużego wyboru butów biegowych, czy warto jest zaryzykować i kupić buty przez internet? Biegam już kilka lat, próbowałem różnych marek, ale najlepiej biegało mi się w New Balansach i skłaniam się do kupna butów tego producenta.
PKO
mcube
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3.08

Nieprzeczytany post

Witaj,
jeśli nigdy wcześniej nie miałeś na nodze butów, które chcesz kupić przez internet podejmujesz, moim zdaniem spore ryzyko. Zdarzyło mi się na przykład że nie mogłem biegać w butach X generacji jedenastej kiedy wcześniej przebiegłem 1000 km z przyjemnością modelem generacji dziesiątej. Z Polkowic nie jest tak znowu daleko do Wrocławia czy Drezna . Przymierz w sklepie stacjonarnym a kup przez internet tam gdzie taniej. Powodzenia
Obrazek
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

Ja kupuję buty w necie i jeszcze nigdy się nie pomyliłem w rozmiarze. Ale robię to w ten sposób, że jak mam w domu buty jednego producenta w danym rozmiarze to kupuję też w tym samym rozmiarze tego samego producenta, tzn. nigdy nie eksperymentuję z nową marką. A w necie jest taniej i wybór jest większy.
jim
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zgadzam się, że nie warto ryzykować kupna butów w internecie, tym bardziej że w Polkowicach jest sklep w którym można kupić buty New Balance, w "Danusi" na górze (Jim Sport)
Awatar użytkownika
majk1980
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za rady, zrezygnowałem z kupna butów przez internet, kupiłem New Balance model MR563WSL w sklepie Jim Sport w Polkowicach i jestem bardzo zadowolony. Nie było może zbyt dużego wyboru, ale pani sprzedawczyni powiedziała, że od niedawna ma w ofercie buty New Balance i może na zamówienie sprowadzić każdy model. I jeszcze najważniejsze, cena była nawet niższa niż w sklepach internetowych, a dodatkowo zaoszczędziłem na przesyłce i stresie :hahaha:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ