Czy warto kupować buty biegowe przez internet?
- majk1980
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, co sądzicie o kupowaniu butów przez internet? Jestem z Polkowic, moje miasto jest raczej małe i nie ma w nim dużego wyboru butów biegowych, czy warto jest zaryzykować i kupić buty przez internet? Biegam już kilka lat, próbowałem różnych marek, ale najlepiej biegało mi się w New Balansach i skłaniam się do kupna butów tego producenta.
-
- Wyga
- Życiówka w maratonie: 3.08
Witaj,
jeśli nigdy wcześniej nie miałeś na nodze butów, które chcesz kupić przez internet podejmujesz, moim zdaniem spore ryzyko. Zdarzyło mi się na przykład że nie mogłem biegać w butach X generacji jedenastej kiedy wcześniej przebiegłem 1000 km z przyjemnością modelem generacji dziesiątej. Z Polkowic nie jest tak znowu daleko do Wrocławia czy Drezna . Przymierz w sklepie stacjonarnym a kup przez internet tam gdzie taniej. Powodzenia
jeśli nigdy wcześniej nie miałeś na nodze butów, które chcesz kupić przez internet podejmujesz, moim zdaniem spore ryzyko. Zdarzyło mi się na przykład że nie mogłem biegać w butach X generacji jedenastej kiedy wcześniej przebiegłem 1000 km z przyjemnością modelem generacji dziesiątej. Z Polkowic nie jest tak znowu daleko do Wrocławia czy Drezna . Przymierz w sklepie stacjonarnym a kup przez internet tam gdzie taniej. Powodzenia
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:42
Ja kupuję buty w necie i jeszcze nigdy się nie pomyliłem w rozmiarze. Ale robię to w ten sposób, że jak mam w domu buty jednego producenta w danym rozmiarze to kupuję też w tym samym rozmiarze tego samego producenta, tzn. nigdy nie eksperymentuję z nową marką. A w necie jest taniej i wybór jest większy.
- majk1980
- Rozgrzewający Się
Dzięki za rady, zrezygnowałem z kupna butów przez internet, kupiłem New Balance model MR563WSL w sklepie Jim Sport w Polkowicach i jestem bardzo zadowolony. Nie było może zbyt dużego wyboru, ale pani sprzedawczyni powiedziała, że od niedawna ma w ofercie buty New Balance i może na zamówienie sprowadzić każdy model. I jeszcze najważniejsze, cena była nawet niższa niż w sklepach internetowych, a dodatkowo zaoszczędziłem na przesyłce i stresie