Buty przy redukcji wagi

wksek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Poszukuję butów dla biegacza amatorskiego. Od około 3 miesięcy ruszyłem z dość mocną redukcją wagi (wzrost 182 cm, początkowa waga 91kg) W tym momencie waga przy ciągłych aerobach od stycznia: +/- 1kg 80 kg. Masa docelowa to natomiast 75kg.
Biegam od 3 miesięcy. Do tej pory z butami zupełnie nie nadającymi się do tego :ech: , ale ostatnie dolegliwości stopy konsultowane z lekarzem, spowodowały ze muszę zmienić obuwienie na konkretne.

Fundusz w jakim chciałbym się zmieścić to z pewnością taki poniżej 200 zł (docelowo ok. 150 zł), spowodowane jest to całkiem amatorskim podejściem do dyscypliny. Bieganie jednak mimo, że amatorskie traktuję całkiem poważnie, od tych 3 miesięcy zajmuje mi codziennie miejsce w ramówce dnia (ok 30-40 minut dziennie). Biegam po trasach twardych (kostka, ewentualnie ubita ziemia) Także zależałoby mi na butach na taką nawierzchnię, do tego rodzaj stopy po odcisku wodnym wydaje się mocno uniwersalny - zblizony do http://img853.imageshack.us/img853/2306/image0081.jpg (kolega malydok)

Rozglądałem się trochę za butami, ale wszędzie doradzają co innego. Upatrzyłem sobie nawet jeden model "kalenji Eliofeet", ale niestety najbliżej dostępny rozmiar jest w Legnicy (jestem z Wrocławia), co całkowicie nie wchodzi w grę.

Proszę o pomoc. Pozdrawiam wksek.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ