Jestem posiadaczem Forerunner 305 i korzystam z Garmin Connect, na który poprzez USB ładuję dane z moich treningów. Korzystam z urządzenia od trzech miesięcy i dotychczas przesyłanie danych działało bez zarzutu.
Ostatnio funkcja ta przestała mi działać. Podłączam urządzenie, które jest widoczne w przeglądarce i po wciśnięciu (Upload) pokazuje mi nowe treningi. Jednak po zaznaczeniu, żeby pobrał mi którykolwiek trening, cały czas pokazuje status (Uploading...) i nie dokańcza tej operacji.
Próbowałem w przeglądarce Chrome, w której wcześniej wszystko działało jak i w Internet Explorer 8. Przeinstalowałem również Garmin Communicator Plugin (v. 2.9.3), ale to również nie pomogło.
Co robić?
Garmin 305 i ładownie treningów do Garmin Connect
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 53
- Życiówka w maratonie: brak
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Wysiadła strona Garmin connect... Mam ten sam problem. Informacja potwierdzona w Garminie. Problem będzie rozwiazany nie wiadomo kiedy, pracują nad nim 

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Witam!
U mnie wystąpił podobny problem ale dzięki pomocy jednego z forumowiczów nadal przesyłam treningi do GC. By to nastąpiło na krótko, 5-10 sekund włączam urządzenie (stoper) i od razu następuje przesyłanie danych i wszystko jest OK. Jednak mam problem nie mogę się połączyć z Centrum Treningów GC by sobie indywidualnie planować i przesyłać. Może ktoś mi wskaże jak to się robi.
Pozdrawiam i czekam na wskazówki.
U mnie wystąpił podobny problem ale dzięki pomocy jednego z forumowiczów nadal przesyłam treningi do GC. By to nastąpiło na krótko, 5-10 sekund włączam urządzenie (stoper) i od razu następuje przesyłanie danych i wszystko jest OK. Jednak mam problem nie mogę się połączyć z Centrum Treningów GC by sobie indywidualnie planować i przesyłać. Może ktoś mi wskaże jak to się robi.
Pozdrawiam i czekam na wskazówki.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 53
Skontaktowałem się też oficjalnie ze wsparcie Garmin i dostałem potwierdzenie, że błąd jest po stronie aplikacji Garmin Connect i dzisiaj powinien być rozwiązany. Właśnie spróbowałem transferu i jest już OK. Załadowałem wszystkie zaległe treningi.