Czy rozmiar M jest najbardziej nietypowy?

ehoo
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:21:23

Nieprzeczytany post

Od pewnego czasu szukam nowego stroju na maraton (spodenki i singlet), a że mieszkam w małym miasteczku to zostały mi jedynie sklepy internetowe. I tutaj jak zobaczę jakiś strój, który mi się podoba to niestety brak rozmiaru M, czasami można znaleźć coś z New Balance lub Nike (też z trudnościami), ale inne znane firmy ASCIS, MIZUNO, SAUCONY itd to tylko rozmiar S,L lub większe. Zawsze wydawało mi się, że M-ka to najpopularniejszy rozmiar. Porównując z butami, to tak jakby nie było w ofertach butów o rozmiarze 41-42. Czy ktoś może to wyjaśnić?
PKO
Awatar użytkownika
jaszczomb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Te rozmiary są wyjątkowo nieprecyzyjne . Europejskie 'm' w stanach sa metkowane jako 's' a w Chinach pewnie podchodzą pod 'l' a jest to ten sam rozmiar :/
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Problem tkwi w tym, że zwykle rozmiary mocno się różnią u poszczególnych producentów. Od jednego może być M dobra, a od innego L. W takim wypadku najlepiej oczywiście zawsze przymierzyć. Jeśli jesteś z małego miasta i nie masz możliwości to zawsze przecież istnieje możliwość zwrotu towaru jak zamawiasz przez internet. Masz bodajże 10 dni na to. Po za tym czy ja wiem czy M to najpopularniejszy rozmiar ? Moje pokolenie dość pokaźnych rozmiarów jest z tego co widzę. Sporo moich znajomych ma powyżej 185 cm. Odnoszę czasem wrażenie, że producenci zostali w tyle... Bo największe nieporozumienie to buty... Kupić coś w rozmiarze 47-48 to czysta sztuka i wyczyn... A znam dziesiątki osób z takim rozmiarem.

Ewentualnie warto zahaczać o różne imprezy biegowe jak teraz się zbliżają. W Warszawie przed półmaratonem będzie solidne EXPO gdzie będziesz miał możliwość zapoznać się z czym chcesz. Więc jeśli planujesz jakieś przetarcie na połówce przed maratonem to warto rozważyć taką możliwość.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ