Ebay-warto kipić?

kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
poszukuje kolców do biegania i pomyślałem o ebay.com, ale nie mam żadnego doświadczenia z kupowaniem z ebay'a.
Jak to jest z przesyłką i płatnością?
Jeżeli kupuję to muszę mieć zaznaczone w aukcji, że towar może być wysłany do Polski??

Pozdrawiam, liczę na jak najwięcej informacji o ebay.com, bo jestem zielony:)
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
PKO
Awatar użytkownika
pixos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:42
Życiówka w maratonie: 3:58

Nieprzeczytany post

a koniecznie musi być to ebay.com (czyli USA)? Zajrzyj też na ebay.de lub ebay.co.uk. Troche bliżej Polski i przesyłki też zazwyczaj tańsze.

Jeżeli chodzi o wysyłkę do Polski i jej koszty, to jeżeli nie jest to podane w opisie aukcji, lepiej zawsze dopytać u sprzedającego, żeby nie było przykrych niespodzianek. Zdarzają sie sprzedający, którzy nie wysyłają za granicę lub do niektórych krajów.
Co do płatności, to ja szukałem zawsze aukcji z możliwością płatności przez paypal. Zawsze to jakaś gwarancja bezpieczeństwa, idzie szybciej i taniej niż zwykły przelew bankowy.
Kupiłem na ebay-u dwa pulsomertry (jeden w UK, drugi w Belgii) i byłem zadowolony z przebiegu transakcji. Z tego co pamiętam przesyłki szły nie dłużej niż tydzień, więc nie jest tak źle. A jak sie poszuka, to można znaleźć naprawdę wiele rzeczy często w okazyjnych cenach.

pozdrawiam
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ok, poszukam na innych emay'ach. Paypal rozumiem, że oddzielnie zakładam-konto??
Awatar użytkownika
pixos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:42
Życiówka w maratonie: 3:58

Nieprzeczytany post

tak. dodajesz sobie do konta w paypalu kartę kredytową (lub płatniczą z mozliwością zakupu przez internet, bo nie wiem czy każda karta ma taką opcję) i to juz wszystko. koszt całej operacji to chyba 1 zł.
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki wielkie!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ