Witam,
Jestem pronatorem. Nie mam płaskostopia ale kostki lecą mi do środka jak cholera. Z racji tego iż nie biegam zawodniczo i nie mam za dużo kasy, chciałem kupić dobre buty dla siebie. Mierzyłem parę par i wybór padł na model wspomniany w temacie - http://www.newbalancesklep.pl/obuwie/ko ... 769st.html.
Buty są wygodne, przewiewne. DObrze trzymają stopę podczas uderzeń w podłoże. Śródstopie jest stabilne, pięta również. Biega się w nich bardzo miękko ale należy się do nich przyzwyczaić. Normalnie chodzimy w płaskich butach a ten but ma mostek na środku i po wewnętrznej stronie - to wszystko nie pozwala "kłapać" stopą jak na co dzień. Okazuje się że czuć że mięśnie pracują trochę inaczej. Mają karbowane sznurówki - to trik który pozwala na lepsze i mocniejsze wiązanie buta bez obawy że sznurówka się rozwiąże albo puści moc wiązania - patent się sprawdza.
Na razie przebiegłem w nich niewiele - jakieś 45km - ale jestem bardzo zadowolony.
New Balance MR769ST - buty dla pronatorów
- pusz73
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jestem ciekaw jak ocenisz trwałość i jakość wykonania tych butów. Ja niestety mam bardzo negatywne doświadczenia z NB. Dwa razy dałem się namówić sprzedawcy na New Balance i trzeciego razu już nie będzie. Wcześniej miałem NB serii 5xx obecnie biegam w NB serii 846. Oba modele bardzo szybko przetarły się na szwach na wysokości kostki tuż za ostatnimi dziurkami na sznurowadła. Model 846 kupowałem z myślą o bieganiu po asfalcie, niestety bardzo szybko przestałem czuć jakąkolwiek amortyzację i buty są dla mnie zbyt "twarde". Biegam w nich póki pogoda pozwala po lesie. Żeby było zabawniej do biegania po lesie mam asicsy na goretexie i w nich amortyzacja jest o wiele lepsza niż w NB 846, o trwałości to nawet nie wspominam bo biją NB na głowę.
- goldie77
- Zaprawiony W Bojach
spoko na pewno będę pisał. kwestie szybkiego brudzenia się itd. zostawiam dla kobiet
ale wszystkie inne funkcjonalne zalety i wady jeśli takie się uwidocznią - przekażę od razu

- michall1
- Wyga
- Życiówka na 10k: 45:05s
Ja niedawno kupiłem ten model http://www.newbalancesklep.pl/obuwie/ko ... 49ego.html wcześniej biegałem w Jomach . Jest różnica w porównaniu do Jomy .NB są lepiej dopasowane do stopy i jest lepsza amortyzacja .Co do zużycia nic na razie nie mogę powiedzieć bo mają tylko 100km przebiegu.w Jomach już po tym dystansie było widać że podeszwa się ściera .
- goldie77
- Zaprawiony W Bojach
Buty biegają dalej 
Chyba już dopasowały się elegancko do stopy, nic mnie nie obciera, nic nie ciśnie - zresztą od samego początku było tak. Wady ? Szybko się brudzą przy tej pogodzie
- dziś poszły do czyszczenia. Bardzo fajnie jest po samym biegu - z racji siatki z której są zbudowane i tej technologii Lightning Dry - noga w zasadzie wychodzi sucha z buta - w stopy nie jest mi zimno zupełnie podczas biegu. Na podeszwie nie widać na razie stanu zużycia.

Chyba już dopasowały się elegancko do stopy, nic mnie nie obciera, nic nie ciśnie - zresztą od samego początku było tak. Wady ? Szybko się brudzą przy tej pogodzie

-
- Rozgrzewający Się
Witam
Niedawno rozpocząłem przygodę z bieganiem i doszedłem do wniosku że muszę kupić lepsze buty do tego. Znajomy polecał mi buty New Balance. Chciałbym się dowiedzieć jak się wam w nich biega i czy są wytrzymałe?
Z tego co przeglądałem ich ofertę na stronie wygląda na to że mają bardzo atrakcyjne ceny w sklepie internetowym.
Niedawno rozpocząłem przygodę z bieganiem i doszedłem do wniosku że muszę kupić lepsze buty do tego. Znajomy polecał mi buty New Balance. Chciałbym się dowiedzieć jak się wam w nich biega i czy są wytrzymałe?
Z tego co przeglądałem ich ofertę na stronie wygląda na to że mają bardzo atrakcyjne ceny w sklepie internetowym.