Coś taniego, neutralnego, może lekko nadmierna pronacja.

przepior
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witam.

Jako, że ostatnimi czasy miałem urodziny to w prezencie dostałem mozliwość sponsoringu na jakieś pantofle biegowe. Do tej pory biegałem w jakiś wiekowych Adidasach z adiPrene, ale po ostatnim wybieganiu (22 km)obtarły mnie co definitywnie przypieczętowało zakup nowych. Buciki mają być typowo na twarde bieganie, ewentualnie miejscami kawalki szutru bądź polnej drogi. Na teren mam inov8 zakupione niedawno, ale okazalo się, że na krosy to kondyncji jeszcze nie mam. ;-) Teraz kwestia ceny, 200 zł to raczej maksymalny pułap, acz jak trzeba będzie to kilka grosików dorzucę z własnej kieszeni, lecz wolałbym nawet coś w okolicach 150 zł. Myślę o takich Jomach: http://www.ceneo.pl/;0152653837-10.htm , ale widziałem też niedrogie inne marki lecz nie wiem jak się mają w jakości przy tej cenie. Pamietam, że moje Adidasy z 5 lat temu kosztowały chyba jakieś 300 zł tak więc połowa tej ceny to nie wiem czy nie za mało jak na odpowiednią jakość w danej marce. Buty niestety muszę zakupić przez internet, bo na zadupiu na którym mieszkam szczytem techniki są chińskie Abibasy itp.

Dziękuję za wszelką pomoc. :-)

Edit.
Dodam, iż biegam czysto amatorsko i bez jakiś aspiracji prócz poprawy swoich wyników i kondycji. :-)

Edit 2.
A co sądzicie o Mizuno Wave Nexus 3? Znalazłem za 240 zł.
PKO
Awatar użytkownika
raaf
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

KB RS SEWO RZESZÓW
przepior
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Trochę kosztują, ale z drugiej strony biegając po twardym nie zniszczczą się strasznie i na trochę czasu mi starczą. Poczytałem, że 26 mają chyba lepszą amortyzację jak dla mnie gdyż biegam lądując na pięcie śródstopiu.

Dodam jeszcze, że nie ważę za wiele, tak do 60 kg, przy wzroście 176 cm.
Mateusssz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Masz dostęp do Intersportu? Mają tam model specjalnie dla ich sieci, Nike Air +Alto, jest baaardzo podobny do pegasusów 26, inna troszkę podeszwa i kolorki, a tak to bardzo wygodne, 230 zł w Opolu.
przepior
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mateusssz pisze:Masz dostęp do Intersportu? Mają tam model specjalnie dla ich sieci, Nike Air +Alto, jest baaardzo podobny do pegasusów 26, inna troszkę podeszwa i kolorki, a tak to bardzo wygodne, 230 zł w Opolu.
Niestety nie ma żadnego w okolicy, raczej jestem skazany na zakup przez Internet.
przepior
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Pegasusy kupione, pierwsze bieganie za mną. Miły pantofel, dobrze biega się ze śródstopia, jestem bardzo zadowolony. :-) Skrobne coś jak pobiegam trochę więcej. :-)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ