Nike SportBand - z czym to się je ?

Probos
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam !
Mam jedno pytanie. Otóż, chciałbym sobie zakupić ten oto zestaw :
http://www.run4fun.pl/nike-sportband-op ... p-303.html

W związku z tym, chciałbym zapytać o jedną rzecz. Jakie buty muszę posiadać, aby ta zabaweczka działała ? Czy też nie opłaca się tego kupować i lepiej kupić inne ustrojstwo, np. MiCoach'a ?
PKO
Awatar użytkownika
pawelk
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Potrzebne są buty Nike ze specjalnym wyrzeźbieniem pod wkładką na sensor. Pomyśl właśnie nad micoachem (testuje go jeden kolega z forum, szczegóły na jego blogu: http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=16362 lub nad Garminem FR 305.
"W górach jest wszystko co kocham"

Paweł Karski - blog fotograficzny
Grejfrut
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 35,00

Nieprzeczytany post

Nie byłem nigdy użytkownikiem popularnego SportBand`u, ale z doświadczenia wiem, że dokładność pomiaru takich urządzeń waha się w okolicach 80-90% w stosunku do rzeczywistości. Jeśli Potrzebny ci dokładny pomiar i informacje o tempie biegu to kupno wyżej wymienionego sprzętu może okazać się błędem. O niebo lepsze są Polary z tym że co najmniej 2x droższe.
W najbliższym czasie, prawdopodobnie będę miał dostęp do nowego SportBand w naprawdę atrakcyjnej cenie. Użytkowaniem owego sprzętu nie jestem zainteresowany, gdyż korzystam ze starego sprawdzonego Polara, dlatego szukam nabywcy dla sprzętu Nike. Jeśli jesteś zainteresowany propozycją, zapraszam po więcej szczegółów, pod nr. gadu-gadu: 3737351
lub E-mail: hrabia-thomas@wp.pl
Możesz zaoszczędzić na buty, bo sensor pasuje jedynie do obuwia Nike+. Oczywiście przy innych butach można wkładać sensor do skarpetki, ale podobno dokładność pomiaru maleje do tragicznych rozmiarów.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
michall1
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45:05s

Nieprzeczytany post

Ja posiadam to urządzenie i jeśli jest dobrze skalibrowane granica błędu jest mała.Podam przykład na półmaratonie oszukała mnie o 30m.Więc chyba nie jest tak źle .A do czujnika nie musisz kupować specjalnie butów nike+ wystarczy ze kupisz specjalny adapter w którym umieszczasz czujnik i potem całość mocujesz do sznurówek , ja tak mam .https://ssl.allegro.pl/adapter-nike-ipo ... 26217.html ten akurat jest drogi można znaleźć taniej
Obrazek
dud
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 53:20

Nieprzeczytany post

Posiadam Sportband'a i jestem z niego zadowolony. Trochę szkoda, że nie posiada on funkcji mierzenia pulsu, ale cóż. Jak ktoś wyżej napisał, dobrze skalibrowany, ma naprawdę mały margines błędu. Do kalibracji wystarczy przebiec zmierzony wcześniej (samochodem, rowerem, mapą) odcinek, najlepiej koło 1 km, potem się wynik pokazany przez SportBand'a kalibruje w komputerze.

Nie przeszkadza, jest lekki, dość trwały i prosty w obsłudze. Osobiście polecam.
Duncan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dud: a powiedz mi jak to jest z tymi wyzwaniami na stronie? Motywuje to czy szybko się nudzi? Można się zapisać do 2 wyzwań i wtedy kilometry przebiegnięte będą szły do obu licznikow czy jedno wyzwanie na raz tylko?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ