Jak się ubrać na Poznań Maraton?

skywidget
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam pytanie do bardziej doświadczonych:
jak się ubrać na XI Poznań?

Prognozy pogody wydają się być prawie idealne: w dzień maksymalnie +11 stopni i piękne słońce.
W nocy temperatura to +2 więc o 10 rano może być nawet około 5-6 stopni.

Czy według Was koszulka z krótkim rękawkiem wystarczy czy może lepiej założyć np. drugą warstwę 1?

Dziękuję za pomoc
PKO
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja zakładam długi rękaw i krótkie legginsy + skarpetki za kostkę, a jeśli będzie cieplej to cały na krótko, ale ja biegnę na 3:30..jak bym miał biec wolniej to bym pewnie jeszcze wiatrówkę założył..
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Doświadczenie uczy, że w przypadku Poznania lepiej wziąć z sobą całą garderobę na zawody i dopiero w dniu startu zdecydować w czym biec. Zwłaszcza, że przed samym startem będzie pewnie wiało na Baraniaka a i deszcz bywał w ubiegłych latach. Więc najlepszym wyjściem jest wziąć z sobą na star jakąś starą bluzę czy dres, którego nie będzie nam żal i przed samym startem zdjąć i wyrzucić. W trakcie biegu organizm się rozgrzeje dość szybko.
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29

Nieprzeczytany post

Widziałem gdzieś paten czas przed startem - worek foliowy z otworami na głowę i ręce.
To zamiast dźwigania bluzy.

Eddie Tobie taki przezroczysty na czas stania przy stoiskach by się przydał :hahaha:
Po co ja biegam?
Awatar użytkownika
waldekolsztyn
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam.
W biegłym roku było podobnie, miałem krótkie spodenki, krótki rękaw, na start dodatkową koszulkę bawełnianą, którą po starcie wyrzuciłem. W trakcie biegu nie zmarzłem, debiutowałem z czasem 4 godz. W tym roku ubiór ten sam plus worek foliowy na start.Aha miałem także małe rękawiczki, zdjąłem po kilku kilometrach, nawet dobiegłem z nimi za paskiem spodenek. Co innego na mecie, proponuję, jeżeli ktoś nie ma rodziny z ciuchami, bezwzględnie pierwsze kroki do depozytu.Ja zapłaciłem "frycowe", piwko, pogaduszki i kolejka gigant, dreszcze miałem do wieczora nie mogłem utrzymać łyżki w ręku.
pozdrawiam
M 50
42.2 km 3:45:28
21.1 km 1:37:28
15 km 1:09:02
Obrazek
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Eddie Tobie taki przezroczysty na czas stania przy stoiskach by się przyda
Z workami już próbowałem :) Niestety gabarytowo jestem większy niż największe worki :) Za to dużo mam w domu starych rozciągniętych bluz z okresu "wczesnego radosnego pączka" więc mam co wyrzucać na imprezach :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ