Wymiana butów bez konkretnej wady fabrycznej!!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jestem ciekaw czy coś się Polsce zmieniło pod tym względem , jeszcze jak byłem w kraju był to duży problem wymienić buty bo np stwierdziłem ze mi się nie podobają albo ze jednak nie biega mi się w nich najlepiej( być może tylko moje miasto a właściwie sprzedawcy tak do tego podchodzili i robili zawsze problemy ) Nie wspomnę Juz o reklamacjach w normalnych krajach przychodzą do sklepu pokazuje problem i dostaje nowa pare butów albo odrazu pieniądze a jak to wyglada w Polsce?
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
-
- Stary Wyga
Pierwsze co, to powinieneś zamieścić ten temat w dziale melanż. Pewnie zostanie i tak przeniesiony przez admina.Ciawaraz pisze:Jestem ciekaw czy coś się Polsce zmieniło pod tym względem , jeszcze jak byłem w kraju był to duży problem wymienić buty bo np stwierdziłem ze mi się nie podobają albo ze jednak nie biega mi się w nich najlepiej( być może tylko moje miasto a właściwie sprzedawcy tak do tego podchodzili i robili zawsze problemy ) Nie wspomnę Juz o reklamacjach w normalnych krajach przychodzą do sklepu pokazuje problem i dostaje nowa pare butów albo odrazu pieniądze a jak to wyglada w Polsce?
Co do twojego pytania...nie w Polsce nie jest tak jak piszesz. Tutaj możesz zwrócić towar do 30 dni od daty jego zakupu pod warunkiem, że opakowanie jest całe, towar nieuszkodzony i nieużywany i masz paragon. Tyle.
Nie spotkałem się z sytuację, że przychodzę do sklepu i mowie w czym problem a sprzedawca mówi: OK, tutaj ma pan nową parę butów. Kiedy zgłaszasz reklamację, to sprawa musi przejść przez rzeczoznawce, który wyda opinie. Zresztą jest to temat rzeka...
-
- Zaprawiony W Bojach
No własnie rzeczoznawca i inne pierdoły zawsze mnie to wkurzalo!!!! Czemu inne kraje nie robią z tym problemu tylko w Polsce wszystko jest zrobione tak aby utrudnić życie człowiekowi , powiem lepiej jeśli się nie ma paragomu to towar i tak można zrocic tyle ze traci się 15% jego wartości tak jest w USA) w Polsce jest to z pewnością nie wykonalne
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE
-
- Zaprawiony W Bojach
Inna sprawa ze tutaj ma się rok na oddanie towaru poza tym ma mi się prawo coś przestać podobać albo po spokojnym zmierzeniu w domu mogę stwierdzić ze mi coś nie pasuje znam lepsze przypadki , znajomi potrafili kupić telewiZor 60 cali specjalnie na jakaś imprezę ( był to jakiś mecz czy walka bokserska ) i na drugi dzień go oddali bez problemu dostali kasę spowrptem nikt nie pytał co jak dlaczego nie chce i Juz;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Żaden sklep nie ma obowiązku przyjąć towaru jeśli chcesz go zwrócic, nawet jeśli ma wadySleczek pisze:Ciawaraz pisze: Co do twojego pytania...nie w Polsce nie jest tak jak piszesz. Tutaj możesz zwrócić towar do 30 dni od daty jego zakupu pod warunkiem, że opakowanie jest całe, towar nieuszkodzony i nieużywany i masz paragon...
= polecam telefon do federacji konsumentów.
Jesli sklep to zrobi bedzie to tylko jego dobra wola. Albo Cie czeka walka w Sadzie konsumenckim
albo wymiana towaru na taki sam - jesli jest wada - tez nie do razu i tez z laski albo wymiana na inny drozszy np z doplata
Nie wiem skad wziales te 30 dni ???
Temat przerabialem kilka razy - zawsze byly wady towaru a nie ze mi sie kolor nie podobal.
Jest slynna sprawa kolesia ktoremu dealer Reanult w 3 city sprzedal walone / naprawione auto jako NOWE !!!! i pol roku wyszla rdza i rzeczoznawca orzekl ze byla robiona naprawa blacharska - a koles sie buja ze sprawa juz 3 rok i nic nie moze zawalczyc - jakas porazka
pzdr
andrzej/gdy
1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
-
- Stary Wyga
Bo pewnie sklepy w USiACiawaraz pisze:Inna sprawa ze tutaj ma się rok na oddanie towaru poza tym ma mi się prawo coś przestać podobać albo po spokojnym zmierzeniu w domu mogę stwierdzić ze mi coś nie pasuje znam lepsze przypadki , znajomi potrafili kupić telewiZor 60 cali specjalnie na jakaś imprezę ( był to jakiś mecz czy walka bokserska ) i na drugi dzień go oddali bez problemu dostali kasę spowrptem nikt nie pytał co jak dlaczego nie chce i Juz;)

Przepraszam, pomyliłem się chodziło o 10 dni.
-
- Zaprawiony W Bojach
Chodzi mi o to ze po roku jak używasz coś i to się psuje lub zaczyna działać złe możesz to wymienić na całkowicie nowe lub zwrot pieniedz podobnie jest tu z samochodami jeśli nowe auto regularnie się psuje i nie jest to twoja wina wymienia tobie na nowe;)Ostatnio kupiłem rower pojezdzilem nim dwa dni opony widać ze były jezdzone i ze ogólnie był używany jednak stiwedzilem ze mi nie pasuje poszedłem i oddalem, miałem tez sytuacje z butami gdy z mojej winy pękl but ( mój brat ruszył autem gdy miałem nogę na zewnątrz dobrze ze but pekl a nie noga;)) zadzwonilem do sklepu internetowego mówiąc ze buty mi się rozwalily i co mam zrobić oni wysłali mi budelko do którego miałem włożyć buty koszty oczywiście krył ten sklep i zapytali mnie czy chce nowa pare czy $ wziąłem buty bo były bardzo fajne i pozadne także jeśli chodzi o kwestie zwrotów nie ma z tym problemu i nikt nie sprawdza czy oderwales metke czy broń Boże nie chodziles nie ukrywajmy większość ciuchow jest robiona w chinach koszt produkcji jest śmiesznie niski płacisz za markę a różnice miedzy kosztem produkcji i sprzedaży są kolosalne ze każdy koncern stać na wymiany zwroty itp
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE