pytanie o reklamacje butow:(

przemek_mm
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

czesc

prosze o rade kogos kto sie na tym zna, moje doswiadczenie nie jest zbyt wielkie w tej sprawie dlatego tez pisze.

jestem szczesliwym posiadaczem butow asics 2140, waze swoje 90 kg i przebieglem w nich 620-680 km, ostatnio przebieglem maraton w krakowie, bylo strasznie sympatycznie, wszytsko poslzo zgodnie z planem, nabiegalem swoje 3-45 bez problemu ze sporym zapasem ale.....:) wracam do biegania mozna rzec, a na maratonie ostatnim niestety cos poszlo nie tak z butami (?).

mianowicie w zapietku wyleciala dziura, niestety stopa zaczela mi sie slizgac 7 km przed meta i wystarczyly one na tp by zedrzec stope (odcisk, 1/3 stopy i brak chodzenia wlaciwie na tydzien), dodatkowo na siateczce przysrodkowo pojawilo sie linijne rownlogle do podeszwy przetarcie. Tak czy siak drugi but jest jak nowy i teraz pytanie? zdaje sobie sprawe zwazywszy ze stopy zawsze sa rozne od siebie ale czy mozna to zareklamowac? bo niestety buty sa do wyrzucenia probowalemw nich zrobic owb1 15 km i nic z tego nie wyszlo drugi raz zaczelo sie robic to co poprzednio i po 5 km musialem zejsc z trasy wiec buty sa do wyrzucenia? uprzedzajac pytanie : nie prale m butow w pralce, nie uzywalem na nawierznichnie oraz do sportow innych tylko bieganie po twardej nawierzchni? czy jest mozliwosc ze to sie po porstu nie nadaje do reklamacji? moze brzmi dziwnie ale one sie po porstu rozsypaly na biegu??? nie jestem wariatem twierdzacym but ma zyc 2 lata ale pol roku moglby chyba wytrzymac niecale?:) kupilem pod koniec grudnia:) ten but jest w sumie dla ciezkich biegaczy, nie przekroczylem nawet tych 800 km ktorw statystycznie niby but powienien wytrztmac, nie wiem czy fakt iz jeden but jest ok a drugi nie swiadczy o wadzie?

buty kupilem w intersporcie, poza tym cwiczylo mi sie w nich super

bylem zapytac w sklepie o to i powiedziano mi ze nici z reklamacji wiec jak to w koncu jest?

bardzo dziekuje za odpowiedz i rade:)

przemek

no i oczywisce moge zrobic zdjevia buta, noga sie prawie zagoila oprocz blizny ale to tylko naskorek juz wiec zanidlugo o tym zapomne:) ale zdjecia juz tej mojej wspanialem stopy nie zrobie:)
PKO
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Odsyłam Cię do pokrewnego wątku na temat tych butów -> http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... 40&start=0
Mile widziane fotki Twojego egzemplarza. Temat Intersport ponoć nieciekawy - jak uznają reklamację to z bólem i po łebkach słyszałem, że można się spodziewać chałupniczego (na niskim poziomie) załatwienia sprawy.

Moje pierwsze 2140 postanowiłem dobić jak się da, bo kupione w Intersport, a drugą parę będę reklamował, bo kupiona w decathlonie, o ile również będzie ulegała szybkiej destrukcji - decathlon nie robi problemów z reklamacjami. Coś o moich trzewikach masz tutaj: http://swiderek.eu/2009/12/15/asics-gt-2140/ Na dniach będę robił jakąś wszywkę na siatce u góry, coby mi paluch nie wyszedł na zewnątrz :hahaha: Zacząłem wydeptywać już drugą parę.
tazoo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 3:26:54

Nieprzeczytany post

Będąc teraz na CM skorzystałem z okazji by reklamować w intersporcie (w galerii krakowskiej) swoje asicsgel 3000 z przetartymi zapiętkami. Sprzedawczyni nie widziała raczej szans na powodzenie ale reklamacje przyjęła. Chyba w ubiegły czwartek zadzwoniła do mnie z informacją, że reklamacja uznana i mogę przyjść po zwrot gotówki :usmiech:
[url=http://runmania.com/rlog/?u=tazoo][img]http://runmania.com/f/8a08b00c9ee276eecbac13751b1319b8.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

hmm... to może jednak i ja zaryzykuję i odstawię swoje do bytomskiego IS. Na szczęście ich jeszcze po swojemu nie pocerowałem :hahaha: Nad dużym palcem mam przetarte obie warstwy materiału, więc do biegania się już nie nadają bez wcześniejszej reanimacji :grr: Musiałem przez to wczoraj biec połówkę w nowych gt-2140 i nabawiłem się tylu odcisków, że ledwo chodzę :trup:
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ArturS pisze:hmm... to może jednak i ja zaryzykuję i odstawię swoje do bytomskiego IS. Na szczęście ich jeszcze po swojemu nie pocerowałem :hahaha: Nad dużym palcem mam przetarte obie warstwy materiału, więc do biegania się już nie nadają bez wcześniejszej reanimacji :grr: Musiałem przez to wczoraj biec połówkę w nowych gt-2140 i nabawiłem się tylu odcisków, że ledwo chodzę :trup:
Próbować można. Spróbuj będzie to sygnał dla potencjalnych klientów ; )
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ