jaki pulsometr z GPSem (rejestracja trasy)

matious
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witajcie :)

Jako że to jest mój pierwszy post to prosze o wyrozumiałość. Biegam od niedawna, ostatnio coraz czesciej (chce zrzucic calkiem spora ilosc zbednych kg), ale przejdzmy do rzeczy: jaki pulsometr z fukncja zapisywania przebiegnietej trasy byscie mi polecili? Aktualnie wszedlem w posiadanie Polara RS300X z GPS G1 (zdarzyłem go tylko włączyć i sprawdzić czy GPS dziala), ale niestety nie ma on mozliwosci rejestrowania trasy, podaje tylko aktualna predkosc i dystans. Z Polarow taki ktory to ma to Polar RS800CX Multi (tylko cena troche zabojcza) w internecie tez natrafilem na Garmina 305/310 jaki i Garmin Forerunner 405 HR/CX.

Czy ktoś z forumowiczów używa któregoś z wyżej wymienionych modeli? Ewentualnie jakie propozycje od was?

Pozdrawiam
Mateusz
PKO
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

używam fr305...

Wszystko zależy od tego ile chcesz wydać... jeśli niedużo... to na pewno to jest najlepszy zakup, z tego co jest na rynku - po prostu bardzo udany model.

Odradzam wszystkie wynalazki typu timex bodylink... (za dużo elementów i nie najlepiej to działa)
co do polarów - nie mam doświadczeń - chyba są bardzo dobre, ale z funkcjami fr305, koszmarnie drogie.

jeśli chcesz wydać więcej to 310xt, w 405'tkę bym się nie pchał - co prawda ma kilka fajnych bajerów i kilka całkiem przydatnych funkcji których w 305'tce brak... ale ma też sporo wad... w tym największą czyli dość niewielki wyświetlacz, z 3 polami danych (a nie jak w FR305/310 max 4)

pozdrawiam -

ps. - Mojego garmina używam ... no już prawie 2 lata... (będzie 7VI dokładnie) i świetnie się w tym czasie sprawował.. nie biegam dużo... a i tak wybiegaliśmy już razem 2300 km... - więc suma sumarum taka zabawka wychodzi taniej niż buty, a mnie np. bardzo motywuje do biegania. Daje też mnóstwo danych potem do porównywania i oceniania swojej formy. (ważne jak się tak nieregularnie biega jak ja ;p)
Szymon
Obrazek
matious
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

310xt fajnie się przedstawia i można w nim pływać. Aktualnie w moim Polarze też, tylko się tak zastanawiam, czy dla samego pływania 1k zł?
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja biegam z garminem 305. Jestem z niego bardzo zadowolony.

Od czasu zakupu zegarka i zainstalowania softu bieganie nabrało trochę innych barw.

Zalety:
- działa w lesie i pomiędzy zabudowaniami,
- oczywiście pokazuje mapę po zgraniu do kompa,
- posiada wirtualnego partnera z której to funkcji często korzystam...

Wady:
- mógłby być ciut mniejszy,
- nie działa wirtualny partner po ustawieniu treningu gdy kolejne etapy biegasz z różnym tempem (to już jest czepianie się, ale akurat taka funkcja przydałaby mi się)
:) Tomek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ