Buty lekkie, do 150 zł.

zaki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam. Jako że dopiero co rozpoczynam swoją przygodę z bieganiem poszukuje odpowiednich butów butów. Ważę poniżej 70 kg. Chciałbym, żeby były to buty stosunkowo lekkie, do biegania głównie po chodnikach. Cena - do 150zł. Zastanawiałem się nad Joma Marathon 3000. Co o nich sądzicie? Poniżej zamieszczam zdjęcie achillesów oraz odcisk wodny stopy.

Obrazek

Obrazek
PKO
pitbull33
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, Jomy ogladalem i jakoś mnie nie przekonują. Ja zakupiłem Kalenji comfort za 149 i jestem zadowolony. Dla lżejszego biegacza to możesz kupić Kalenji kiprun 100. Bywają w dechatlonie w promocji. Ostatnio jak byłem w końcówkach serii były za 99zł. Co prawda nie wszystkie rozmiary, ale wybór był duży.
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Joma Marathon 3000 napewno nie, to są buty typowo startowe-jak sama nazwa mówi-na długie dystanse. Co do Kalenji Kiprun 100, kiedyś biegałem, nawet nawet jak na tamte 200zł. Warto też pomyślec nad Asics Blackhawk 3, troche dołożyc mozna a system amortyzacji troche lepszy. Ogólnie porównywując kalenji i asics, te drugie wypadaja o wiele lepiej. W kalenji możesz spodziewac sie po dłuzszym bieganiu rozbitego buta tzn. noga będzie Ci latała.
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
zaki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jakbyście mogli podać linki do tych butów w sklepach internetowych lub allegro. W moim mieście nie ma sklepu dla biegaczy a najbliższy jest 70 km od mojego miasta - nie chce mi się tam jechać. A co powiecie o innych Jomach?
Awatar użytkownika
sobek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 37:11
Życiówka w maratonie: 2:55:41
Kontakt:

Nieprzeczytany post

puma everra cena 159 zł
zaki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zamówiłem te Pumy. Dzięki za rady. Mam nadzieję, że za szybko się nie rozlecą :bum:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ