Witam. Jako że dopiero co rozpoczynam swoją przygodę z bieganiem poszukuje odpowiednich butów butów. Ważę poniżej 70 kg. Chciałbym, żeby były to buty stosunkowo lekkie, do biegania głównie po chodnikach. Cena - do 150zł. Zastanawiałem się nad Joma Marathon 3000. Co o nich sądzicie? Poniżej zamieszczam zdjęcie achillesów oraz odcisk wodny stopy.
Witam, Jomy ogladalem i jakoś mnie nie przekonują. Ja zakupiłem Kalenji comfort za 149 i jestem zadowolony. Dla lżejszego biegacza to możesz kupić Kalenji kiprun 100. Bywają w dechatlonie w promocji. Ostatnio jak byłem w końcówkach serii były za 99zł. Co prawda nie wszystkie rozmiary, ale wybór był duży.
Joma Marathon 3000 napewno nie, to są buty typowo startowe-jak sama nazwa mówi-na długie dystanse. Co do Kalenji Kiprun 100, kiedyś biegałem, nawet nawet jak na tamte 200zł. Warto też pomyślec nad Asics Blackhawk 3, troche dołożyc mozna a system amortyzacji troche lepszy. Ogólnie porównywując kalenji i asics, te drugie wypadaja o wiele lepiej. W kalenji możesz spodziewac sie po dłuzszym bieganiu rozbitego buta tzn. noga będzie Ci latała.
Jakbyście mogli podać linki do tych butów w sklepach internetowych lub allegro. W moim mieście nie ma sklepu dla biegaczy a najbliższy jest 70 km od mojego miasta - nie chce mi się tam jechać. A co powiecie o innych Jomach?