Anima Sana in Corpore Sano - czyli wejście ASICS

Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Głupia sprawa.
Dopiero teraz się zorientowałem, że Martin Block to był całkiem żwawy biegacz. :)

1500 m 3:43.30
3000 m 8:07.61
5000 m 13:40.32
10000 m 29:08.87
PKO
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ładna, ilustracyjna, i w jakichś 99% trafna dykteryjka.

dlatego butów nie sprzedaję, nigdy nie sprzedawałem, i sprzedawać nie będę (? :tonieja: )
co więcej, uważam, że samo bieganie jest ciekawsze od sprzedawania papci.
- dlatego pozostanę jednak przy perspektywie biegacza, zwłaszcza w sytuacjach potencjalnego konfliktu interesów
---------------------------------------------------------------------------------------

natomiast niezmiennie bawią mnie mechanizmy marketingowe w ogólności, a efekt jaki wywołują obklejone błyszczącym plastikiem papucie z 'whola lotta sistema' u początkująch biegaczy - w szczególności.

marketing jaki jest - każdy widzi.
z koniem kopać się nie mam zamiaru.
ale czasem wywołuje we mnie nieopanowane rżenie :hej:
---------------------------------------------------------------------------------------
mig - masz rację. tak mi się ilustracyjnie skojarzyły słowa 'prostszy' i 'wyższe umiejętności'
-------------------------------------------------------------------------------------

zdrówko.

hmmm. niezły ten Block. respekt.
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
czesiu.anolik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

russian ma w 100% racje co roku pojawiają sie setki coraz" lepszych" butów czasami to az sie zastanawiam jak to możliwe ,że ktokolwiek mógł 5-6 lat temu biegać? w czym?? przecież bieganie w butach z przed 6 lat jest niebezpieczne wszyscy( którzy wtedy biegali ) powinni być kalekami tylko but z 2010 umożliwia bieganie przynajmnie do listopada bo potem to 2011 i tak dalej Marketing nic pozatym .Tekst Martina na temat testu stopy to juz tragedia , nie da sie zrobić w 100% miarodajnego testu dynamicznego wiec w/g niego lepiej robić statyczny .Rewelacja
biegam bo to szkodzi gdy się chodzi
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

czesiu.anolik pisze:Tekst Martina na temat testu stopy to juz tragedia , nie da sie zrobić w 100% miarodajnego testu dynamicznego wiec w/g niego lepiej robić statyczny .Rewelacja
Jak się samemu takich testów nie robi to może nie ma co mędrkować?
Możesz przyjąć, że gość który to mówi ma od Ciebie trochę większe doświadczenie w takich testach.
To samo mówił twórca systemu MotionQuest kiedy z nim rozmawiałem (jeden z bardzo doświadczonych w temacie ludzi) który bada ludzi na bieżni. I on potrafi to zrobić dobrze, Martin pewnie też potrafi.
Tylko że oni chcą żeby w jakimś InterSporcie stała maszynka, która da nie przypadkowe wyniki, bo jakiś czesiu który będzie obsługiwać bieżnię nie będzie rozumiał co ma robić albo mu się nie będzie chciało.
Słabość dynamicznych testów można było zobaczyć na testach jakie robił adidas w swoich sklepach - im więcej zależy od człowieka tym większym musi być on specjalistą i tym bardziej mu się musi chcieć zrobić to w sposób w pełni zaangażowany. Po kilku godzinach testów zaangażowanie siada. Asics postawił się w sytuacji tych ludzi, którzy będą to musieli przez 10 godzin dziennie testować i opracował niezłą metodę która pozwoli zrobić dobre badanie i które będzie porównywalne.
czesiu.anolik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

to jest mniej wiecej tak jak byś poszedł po samochód nowy do salonu i pan by ci powiedział
-proszę pana nasz samochód nie ma klimatyzacji abs poduszek powietrznych
- ale dlaczego ? w nowym aucie za 80tys? zapytał Adam
- nie wierzymy w umiejętności serwisantów ,te elementy żle serwisowane mogą sie panu popsuć lub będą niewłaśiwie działać a nasze auto jest pozbawione takich wad .
-troche to dziwne
-prosze pana może pan przyjąć ,że mam wieksze doświadzenie od pana w taich sprawach i wiem co mówie :)
no i jeszcze jedna sprawa skoro temu czesiowi nie bedzie sie chciało lub nie będzie umiał obsłużyc takiej maszynki to znaczy ,że Martin przyznaje ,że nie bedzie mu sie chciało lub nie będzie umiał takiego pracownika przeszkolić
biegam bo to szkodzi gdy się chodzi
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ