Oddychakaca bluza polar QUECHUA
- gores87
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
jak w temacie, co sodzicie o tej bluzie? dodam ze ubieralbym ja jako 3 warstwe podczas mrozow. bielizna termo, koszulka kalenji, wlasnie ta bluza(polar) i na to wiatrowka kalenji. Dzis bylem na treningu przy -5 i bylo mi akurat(biegalem bez bluzy polara. ale jezeli przymrozi do -8 czy dalej to moze byc cinko ;] pozdr
link do bluzy http://www.allegro.pl/item851417158_odd ... _inne.html
link do bluzy http://www.allegro.pl/item851417158_odd ... _inne.html
-
- Zaprawiony W Bojach
Bluza jest spoko - ale w Decathlonie polar Quechua można kupić za 35 złotych, jest naprawdę cieplutki. Uważam, że można zrezygnować z jednej warstwy pod polarem - 3 warstwy: koszulka oddychająca, bluza, wiatrówka wystarczą (moim zdaniem).
Jedną rzecz jeszcze bym rozważył: czy kupować bluzę z polaru, czy z innego materiału.
Jedną rzecz jeszcze bym rozważył: czy kupować bluzę z polaru, czy z innego materiału.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A ja mam wrażenie, że taki polar ma tyle wspólnego z oddychającą bluzą, że jak się przyłoży do ust to można przez niego oddychać. Nie oznacza to, że nie nadaje się do biegania, jednak nie powinien się on nazywać oddychający. Takie moje zdanie, a mogę się mylić, więc jak ktoś ma konkretne doświadczenia jak to to oddycha i odprowadza pot proszę się podzielić wiedzą.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Wyga
Odprowadza pot doskonale
Poczytać o tych polarkach można np na ngt - forum sprzętowe, turystyczne. Sam biegam w takim polarku i spradza się doskonale jako ocieplenie na bieliznę a pod wiatrówkę.
Co do ceny to 34zł kosztują prostsze modele bez kieszonki (mam taki już z 4 czy 5 lat). Takie konkretnie (przynajmniej w krk w decathlonie w plazie) były niedawno w promocji z której skorzystałem i były przecenione z 74zł na 19,99 - więc ktoś kupił na promocji i teraz odsprzedaje. Różni się od tych tańszych kieszonką i paskami z zewnątrz (taka faktura materiału czy nadruk) - funkcjonalnie to bez znczenia.
Jeśli macie jakieś pyt to jeszcze tu zajrzę.

Co do ceny to 34zł kosztują prostsze modele bez kieszonki (mam taki już z 4 czy 5 lat). Takie konkretnie (przynajmniej w krk w decathlonie w plazie) były niedawno w promocji z której skorzystałem i były przecenione z 74zł na 19,99 - więc ktoś kupił na promocji i teraz odsprzedaje. Różni się od tych tańszych kieszonką i paskami z zewnątrz (taka faktura materiału czy nadruk) - funkcjonalnie to bez znczenia.
Jeśli macie jakieś pyt to jeszcze tu zajrzę.
-
- Wyga
Tym bardziej, że zależnie od roku (partii) te polarki są szyte w różnych miejscach i czasami różnią cię troszkę krojem. W starym mam miejsce na brzuch a nowy jest lepiej dopasowany (chociaż tamtem miał już prawo się zdefasonować).