Pulsometr z zegarkiem na codzień

qukuba
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć. Otóż mam problem, przeczytałem masę tematów. Potrzebny mi pulsometr, z zegarkiem, który będę mógł nosić zarówno na uczelnię, do pracy jak i na treningi. Mój budżet to około 1000zł. Nigdy nie miałem pulsometru. Najważniejsze cechy:wygląd, żywotność baterii, podświetlanie, tętno, trening interwały, alarm przekroczenia tętna, stoper. Zastanawiałem się nad Garmin 60, 405 oraz też nad Polar rs300, oraz FT60. Co wy byście polecili takiemu pospolitemu wyjadaczowi chleba jak ja.
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o urodę - to wg mnie Forerunner 60 a funkcje treningowe Polar 300.

Suunto jest też ładny.
qukuba
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

p. Adamie a jakie modele Suunto?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Suunto jest ładne. I tyle. Używając wprawdzie najtańszego Suunto t1 nie miałem wrażenia, że to są zegarki przemyślane pod katem biegania - małe cyfry - spróbuj w trakcie biegu kiedy trzęsie się ręka zobaczyć jaki masz międzyczas - na Suunto to trudne. Wg mnie to jest przewaga urody nad funkcjonalnością - choć wysokie modele Suunto mają trochę ciekawych funkcji.
Przejrzyj sobie http://sklep.entre.pl/ i zobacz które są w Twoim zakresie cenowym.
para
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

qukuba pisze:Cześć. Otóż mam problem, przeczytałem masę tematów. Potrzebny mi pulsometr, z zegarkiem, który będę mógł nosić zarówno na uczelnię, do pracy jak i na treningi. Mój budżet to około 1000zł. Nigdy nie miałem pulsometru. Najważniejsze cechy:wygląd, żywotność baterii, podświetlanie, tętno, trening interwały, alarm przekroczenia tętna, stoper. Zastanawiałem się nad Garmin 60, 405 oraz też nad Polar rs300, oraz FT60. Co wy byście polecili takiemu pospolitemu wyjadaczowi chleba jak ja.
Pozostaje jeszcze jedna cecha istotna jak się nosi zegarek codziennie, żywotność paska. A wszystkie ww. zegarki mają niewymienny i po około 3 latach trzeba je wyrzucić.
qukuba
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jeśli pasek by wytrzymał 2 lata, to naprawdę byłbym zadowolony. Chyba zdecyduję się na Garmina 60 - wygląd prosty i ładny, funkcje wszystkie które są mi potrzebne do ćwiczeń cardio i interwałowych(stoper, puls, interwały, partner treningowy) oraz z tego co czytam łatwy dostęp i porównywanie wyników na komputerze. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Wybór możę być jeden Forerunner 60 ładny i bardzo dobry. przeczytaj sobie artykuł BARTE o Garminie Forerunner 60 fajny text który Cie na pewno przekona do zakupu tak jak mnie :)
Maciejka
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Przemyśl sprawę czy naprawdę potrzebujesz jednego zegarka na trening, do szkoły i do pracy.
Rozsądniej byłoby zakupić np forerunnera 305 którego nie trzeba reklamować (cena ok. 650-700zł) i do tego elegancki/fajny/bajerancki zegarek na codzień.
qukuba
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A jak to jest z bateriami w zegarkach firmy Suunto z gps? Załóżmy w modelu T6C jeśli bym chciał go używać jako zegarek, a gps byłby używane 1-2x dziennie podczas biegania? Ile wytrzyma bateria?
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14

Nieprzeczytany post

Według mnie rozsądzniej kupić zegarek ale do treningów. W większości przypadków masz telefon komórkowy w którym pewnie sprawdzasz godzinę.

305 garmina jest dobrym modelem i masz ładowarke, oszczędzasz na bateriach.
qukuba
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Prześpię się najlepiej z tą decyzją. Wybór padnie pomiędzy Garmine 60 a Suunto X6HR. Oba są ładne i służą do treningu jak i do użytku codziennego. Muszę zastanowić się czy dać za Suunto 2x więcej, ale za to mieć zegarek z wymiennymi paskami, który posłuży mi dość długo.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ