BARDZO PROSZE O POMOC W DOBORZE BUTOW !!! DLA 95 KG Z PRONAC

przemek_mm
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

bardzo porosze o rade:(

waze 95 kg, mam stope pronujaca, po 10-15 km zaczyna mi sie dawac we znaki potzebuje buty na asfalt i trail, kupilem nie znajac sie asics stratus 2 i juz tych butow nie ma :( wytrzymaly 3,5 mieisaca, buty nie maja juz zadnej wlasciwie amoryzacji czuje sie jakbym w deskach biegal, robie tygdniowo 90-100 km a butow jest tak duzo ze nie wiem ktore wybrac??? wim ze t pytanie rzeka ale moze ktoas ma ppodobne doswiadczenia z biegania i juz wybral swoja ulubiona marke;0 I MODEL;0
PKO
przemek_mm
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

NIE napisalem czytelnie ze potrzebuje oczywiscie dwoch par butow jednej na trail drugiej na asfalt, i jesli ktos ma jakis pomysl rowniez na zawody:)
dla mnie o czarna magia w kazdym sklepie jazdy sprzedwawca zachala inne pbuwie dlatego szukam pomocy specjalistow - ale tych biegajacych w tym o czym pisza:)

z gory dziekuje za pomoc
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A z ciekawości - jakie miałeś buty do tej pory? Ja ważę podobnie jak Ty, choć ostatnio udaje mi się lecieć w dół (obecnie 92kg) i biegam w reebokach premier verona (dla neutrali), które wg katalogu butów na bieganie.pl są dla osób do max 85kg. Efekt jest taki, że jest wręcz zbyt miękko i moja pronująca lewa noga ugina się do wewnątrz. Mimo katowania po 600km amortyzacja jaka była taka jest. Wczoraj "rozdziewiczyłem" nowy zakup, tzn asicsy gt-2140 dla pronatorów (w intersport są w przecenie po 219zł :hej: ) i od razu było czuć, że są dużo twardsze, co nie znaczy, że biegło się gorzej - wręcz przeciwnie. Te Twoje 90-100km tygodniowo to niezły test dla obuwia :orany: Po 3,5 miesiąca daje to ok 1300km :orany:
Awatar użytkownika
Bouli
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja ważę 85 kg i mam pronację.
Używam Nike Air Triax - przebiegłem w nich ponad 600 km i do tej pory nie mają mocnego zużycia amortyzacji – mogę Ci je polecić z uwagą , że są dość szerokie.
Polecane przez ArturS Asics gt 2140 są bardziej dopasowane do stypy Kupiłem je korzystając z promocji w Intersporcie , ale nie mogę się jeszcze o nich wypowiedzieć oprócz tego , że są znacznie twardsze od Triax-ów.
Jako trialowe używam Asics Trabucco 12 wr i są ok.
tazoo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 3:26:54

Nieprzeczytany post

Tutaj jest bardzo wygodna wyszukiwarka butów.

http://www.runnersworld.com/cda/shoelab ... -0,00.html

Opcji szukania kilka w tym oczywiście typ buta, dla Ciebie coś z Stability, Motion Control. Nie podawaj rozmiaru i zaznacz opcję Include reviews over two years old. to pokaże starsze modele, czasem jeszcze u nas dostępne w outletach itp.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=tazoo][img]http://runmania.com/f/8a08b00c9ee276eecbac13751b1319b8.gif[/img][/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ