Kurtka Rogelli
- Novik-HKP
- Wyga
- Życiówka na 10k: 40:50
- Życiówka w maratonie: 3:35:44
Aby nieco przyoszczędzić wybrałem kurtkę Rogelli, taki "zwykły ortalion". Dramat! Zamek jest fatalnie wykonany - zaczął się rozłazić, suwak postanowił wypadać, aż w końcu pękł... Zrobił to po 15K biegu, dokończyłem maszerując z na wpół rozpiętą kurtką. Najgorsze jest jednak to, że na kupioną niewiele ponad miesiąc temu kurtkę nie zachowałem paragonu. 

[url=http://runmania.com/rlog/?u=Novik-HKP][img]http://runmania.com/f/eedb0a08f3de36b5b0de12b431b6b631.gif[/img][/url]
Kiedyś trzeba zacząć...
Kiedyś trzeba zacząć...
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Ile dałeś za tą kurtkę?Novik-HKP pisze:Aby nieco przyoszczędzić wybrałem kurtkę Rogelli, taki "zwykły ortalion". Dramat! Zamek jest fatalnie wykonany - zaczął się rozłazić, suwak postanowił wypadać, aż w końcu pękł... Zrobił to po 15K biegu, dokończyłem maszerując z na wpół rozpiętą kurtką. Najgorsze jest jednak to, że na kupioną niewiele ponad miesiąc temu kurtkę nie zachowałem paragonu.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Nie prowadzą
Ale na alledrogo można też kupić ciuchy Kalenji 

- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Poszukaj na stronie decathlonu - mają dość duży wybór.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
czy ma ktoś takie cudo
http://www.allegro.pl/item835815791_kur ... tu_xl.html
czy rzeczywiście chroni przed lekkim deszczem? a jak z oddychaniem? dość tanie to
http://www.allegro.pl/item835815791_kur ... tu_xl.html
czy rzeczywiście chroni przed lekkim deszczem? a jak z oddychaniem? dość tanie to
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wielu z nas w tym biega, ale w wersji bez oznaczenia MIXTE. To zwykła wiatrówka Protect 1000, ale może jest inny materiał. Spokojnie możesz w nią inwestować
Do lekkiego deszczu wystarczy każda kurtka, a w mocniejszym biega się na tyle nieprzyjemnie, że ma to marginalne znaczenie
Osobiście i tak się tak pocę, że byłbym mokry i w kurtce z gore-texu 

-
- Zaprawiony W Bojach
Wiatrówka 1000 wystarczy na mrzawkę i kapuśniaczek. Na grubszych kroplach i troche mocniejszym deszczu już się tak nie sprawdza (mokre rękawy) i dobrze wtedy pod spodem mieć koszulkę z długim rękawem.
-
- Dyskutant
A ja biegam tylko w sprzecie Rogelli i jest ok . Rok temu kupilem koszulke i spodenki , i bylem tak z nich zadowolony ze miesiac temu kupilem getry , czapke opaske i wiatrowke . Naprawde bardzo wysoka estetyka i ponadprzecietna jakosc wykonania . Moze poprostu miales pecha ? .Novik-HKP pisze:Aby nieco przyoszczędzić wybrałem kurtkę Rogelli, taki "zwykły ortalion". Dramat! Zamek jest fatalnie wykonany - zaczął się rozłazić, suwak postanowił wypadać, aż w końcu pękł... Zrobił to po 15K biegu, dokończyłem maszerując z na wpół rozpiętą kurtką. Najgorsze jest jednak to, że na kupioną niewiele ponad miesiąc temu kurtkę nie zachowałem paragonu.
Pozdro :
makarena
-
- Stary Wyga
Rok temu kupiłem zestaw Rogelli. Wiartówka (San Francicso), bluza z dł. rękawem (Salinas)i dł. getry (Ventura). Do tego dawali "gratis" 2 pary skarpet do biegania, z czego jedną bez problemu zamienili na rękawiczki.
I tak:
1. Wiatrówka przed wiatrem chroni, przed deszczem nie wiem, bo nawet gdy nie pada, to i tak od środka jest wilgotna. Ale to pikuś. Zamek niestety się zacina i trzeba do niego podchodzić "sposobem".
2. Bluza bez zarzutu. Wszystko łącznie z zameczkiem OK.
3. Gerty były dobre, jednak coś ich podkusiło i z tyłu na łydkach wymalowali odblaskowe paski. Po iluś praniach (delikatnych) te paski zmieniły się ze srebrzystych w ... szarozielone i wygłądało to jakbym przebiegł przez obornik. Odciałem i mam 3/4.
4. Rękawiczki bez zarzutu.
Albo dobre i drogo, albo tanio i loteria.
Jak ktoś chce dobrą jakość za małe pieniądze, to w ... lumpexach.
-
I tak:
1. Wiatrówka przed wiatrem chroni, przed deszczem nie wiem, bo nawet gdy nie pada, to i tak od środka jest wilgotna. Ale to pikuś. Zamek niestety się zacina i trzeba do niego podchodzić "sposobem".
2. Bluza bez zarzutu. Wszystko łącznie z zameczkiem OK.
3. Gerty były dobre, jednak coś ich podkusiło i z tyłu na łydkach wymalowali odblaskowe paski. Po iluś praniach (delikatnych) te paski zmieniły się ze srebrzystych w ... szarozielone i wygłądało to jakbym przebiegł przez obornik. Odciałem i mam 3/4.
4. Rękawiczki bez zarzutu.
Albo dobre i drogo, albo tanio i loteria.
Jak ktoś chce dobrą jakość za małe pieniądze, to w ... lumpexach.
-