Mizuno Wave Cyclone - czy ktoś coś wie?

amsfalt
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Pare dni temu miałem przyjemność kupić nowe buty w Decathlonie. Ukierunkowany byłem na Asicsy 2140(400pln) i w końcu je kupiłem, wybór jednak nie był łatwy:). Po drodze przymierzałem mdzy innymi oraz Mizuno Wave Cyclone (310pln).
Ten ostatni but zainteresował mnie najbardziej, ze względu na rewelacyjną amortyzację, przetoczenie i dopasowanie do stopy (o ile można to stwierdzić biegająć po markecie;)
Nie zdecydowałem się na niego tylko dlatego, że nie znalazłem o nim zupełnie nic w internecie, wobecz czego moja prośba- czy ktoś mógłby podzielić się swoimi wrażeniami jeśli posiada te buty, lub zapodać linka do jakiegoś testu lub chociaz opisu buta w internecie?

Jeśli ktoś pytałby dlaczego wybrałem asicsy skoro te mizuno są takie świetne, to dlatego ze w asicsach czuje sie rownie dobrze no i dostał jakieś tam wyróżnienie w runnersworld ....no i posiada całą masę systemów- wiem co biore:) ale cena mizuno i jego komfort naprawdę kuszą:)

Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No powiem Ci, że ten but Mizuno robi wrażenie. Testów w internecie nie znajdziesz raczej - mało osób piszę testy, a Ci co chcą nie mają wielkich możliwości. Asics, Asicsem, ale te buty są bardzo dobre. Wysoka amortyzacja i stabilizacja. Ale nie masz czego żałować - masz dobre butki, aczkolwiek te nie odstają aż tak bardzo (lub czy w ogóle odstają?)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
amsfalt
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No właśnie chciałem dowiedzieć się czegoś więcej. Głównie chodzi o zastosowane systemy. Zdaje sobie sprawe że uczucie po przebiegnięciu 500m nie powie jak but zachowuje się na 10 kilometrze (a raczej jak czuje się w nim nnoga). Za to powiedzą to testy i recenzje;) Zachęcam posiadaczy to wpisów w tym temacie.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pejot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:44
Życiówka w maratonie: 3:32:39
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam,
Mnie także interesuje zdanie biegaczy wyposażonych w Mizuno Wave Cyclone.
Wczoraj przymierzałem je w Decathlonie na Targówku. Biegałem sobie po pustym sklepie (z okazji zbliżającego się 11.11 było bardzo luźno) i jestem pod wrażeniem. Buty są bardzo wygodne (to oczywiście bardzo subiektywne) i jakby... lepiej niosą, są bardzo sprężyste.

To dziwne, ale w Internecie nie ma bliższych opisów tego modelu, w sklepach też brak. Czy to jest nowy model i jeszcze go nie ma, czy stary i nie ma go już?
Ostatnio zmieniony 21 lis 2009, 22:10 przez pejot, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
r2d2
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

witam wszystkich użytkowników forum
posiadam w/w buty Mizuno od kwietnia tego roku, przebiegane w nich ok. 800km - brak uszkodzeń i wad.
Buty świetne, na początku wydają się trochę twarde ale po kilku kilometrach odczuwamy komfort biegania.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
pejot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:44
Życiówka w maratonie: 3:32:39
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dziś kupiłem Asics 2140, poszedłem zrobić kilka km i dziwne... są to obiektywnie bardzo fajne buty, ale po roku biegania w 2130 miałem nadzieję, że odczuję jakąś dużą różnicę, że mnie poniosą, a tu nic :)
Przy okazji w tym czasie zrzuciłem kilka kg i mam wrażenie, że potrzebuję lżejszych butów.
A może jest jak z tą baletnicą? :)

Jutro idę wymienić na Mizuno Cyclone albo Elixir
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ