Witam, po pierwsze chcialbym sie przywitac bo pisze tu pierwszy raz.
A wiec biegam od jakiegos roku czysto rekreacyjnie
4x w tyg srednio okolo 5-6km. Dotychczas biegalem w jakis zwyklych butach (do siatkowki) niestety one juz umarly, wiec udalem sie do sklepu intersport gdzie po obejzeniu moich stop i ich odbicia (na jakiejs podstawce) poradzono mi zakup tych wlasnie butow. Z moich obserwacji wynika ze biegam na przedniej zewnetrznej czesci stopy (tej od malego palca) a z tego co zdarzylem wyczytac te buty sa dla osob zupelnie odwrotnych. Raz sie w nich przebieglem i lewa stopa mnie troszke bolala wlasnie od strony zewnetrznej. I teraz juz sam nie wiem, czy te buty sa dlamnie odpowiednie?
Adidas supernova 2m
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Zrób wodny odcisk stopy.mario1990 pisze:Witam, po pierwsze chcialbym sie przywitac bo pisze tu pierwszy raz.
A wiec biegam od jakiegos roku czysto rekreacyjnie
4x w tyg srednio okolo 5-6km. Dotychczas biegalem w jakis zwyklych butach (do siatkowki) niestety one juz umarly, wiec udalem sie do sklepu intersport gdzie po obejzeniu moich stop i ich odbicia (na jakiejs podstawce) poradzono mi zakup tych wlasnie butow. Z moich obserwacji wynika ze biegam na przedniej zewnetrznej czesci stopy (tej od malego palca) a z tego co zdarzylem wyczytac te buty sa dla osob zupelnie odwrotnych. Raz sie w nich przebieglem i lewa stopa mnie troszke bolala wlasnie od strony zewnetrznej. I teraz juz sam nie wiem, czy te buty sa dlamnie odpowiednie?
Buty w których biegasz są przeznaczone dla pronatorów. Z tego co napisałeś posiadasz stopę neutralną/supinującą. Jak zobaczę wodny odcisk stopy to będę mógł z całą pewnością stwierdzić czy but został źle dobrany do stopy.