Prosty pulsometr
-
- Rozgrzewający Się
Co wybrać z poniższych:
- Pro Touch Beat 7
- Pro Touch Beat 9
- Sigma PC 3
- Sigma PC 9
???
Zegarek porządny mam i nie potrzebuję żadnych funkcji zegarkowych w pulsometrze, stąd chcę wybrać spośród prostych modeli.
I jeszcze jedno pytanie: czy podczas maratonu pasek pulsometra nie powoduje obtarć na piersi?? Ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tym temacie?
Pozdrawiam
- Pro Touch Beat 7
- Pro Touch Beat 9
- Sigma PC 3
- Sigma PC 9
???
Zegarek porządny mam i nie potrzebuję żadnych funkcji zegarkowych w pulsometrze, stąd chcę wybrać spośród prostych modeli.
I jeszcze jedno pytanie: czy podczas maratonu pasek pulsometra nie powoduje obtarć na piersi?? Ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tym temacie?
Pozdrawiam
- Matxs
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47min 42 s
- Życiówka w maratonie: 5h21min
Jeżeli chcesz pulsometry tylko po to, by pokazywał Ci aktualne tętno to możesz zakupić nawet tańszy, np firmy MEDION. Natomiast jakbym miał wybierać z w/w modeli, no to wziąłbym najtańszy.
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:26
- Życiówka w maratonie: 04:33:53
- Kontakt:
Bo tu nie ma co obcierać, żeby zachodziło tarcie, musi być luz... Sensor z paskiem musi idealnie przylegać, a nawet lekko ściskać klatę, a w zasadzie miejsce pod klatą, bo tam się go zakłada - klata mocniej pracuje, więc tam może i mogłyby być otarcia. Co najwyżej przez parę godzin po zdjęciu paska można mieć ślad po nim i to wszystko. Dodam, a propos tego uścisku, że w niczym to nie przeszkadza i śmiało można go nosić nawet i pół dnia, co mi się zdarzyło :D
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
w dziale przecen Tchibo mozna znależć pulsometr za rozsądną cene - 75 PLN
http://www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.e ... ource=NAVI
Jak dla mnie, żółtodzioba i amatora biegania od maja w zupełności wystarczający
http://www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.e ... ource=NAVI
Jak dla mnie, żółtodzioba i amatora biegania od maja w zupełności wystarczający

-
- Dyskutant
Puls średni, max i minimalny.
Możliwość ustawienia górnego i dolnego limitu pulsu (przy bieganiu w strefach) po przekroczeniu którego załącza sie alarm, dający do zrozumienia, ze trzeba albo przyspieszyć (puls poniżej min) lub zwolnić (puls powyżej górnej granicy)
Wyswietlany jest czas, aktualny puls, dystans (trzeba wczesniej skalibrować pulsometr), tempo, puls, spalone kalorie (w tym info o spaleniu tkanki tłuszczowej).
Mozliwość ustawienia treningu czasowego, jak i odległościowego, zarówno z powtórzeniami, jak i bez. Przy treningach z powtórzeniami, jest mozliwość ustawienia czasu na tzw. odpoczynek, czyli lekki trucht.
Poza tym budzik, zegarek, datownik, podświetlenie, wyliczenie BMI ..
Jak na moje potrzeby wystarczający gadzet
Możliwość ustawienia górnego i dolnego limitu pulsu (przy bieganiu w strefach) po przekroczeniu którego załącza sie alarm, dający do zrozumienia, ze trzeba albo przyspieszyć (puls poniżej min) lub zwolnić (puls powyżej górnej granicy)
Wyswietlany jest czas, aktualny puls, dystans (trzeba wczesniej skalibrować pulsometr), tempo, puls, spalone kalorie (w tym info o spaleniu tkanki tłuszczowej).
Mozliwość ustawienia treningu czasowego, jak i odległościowego, zarówno z powtórzeniami, jak i bez. Przy treningach z powtórzeniami, jest mozliwość ustawienia czasu na tzw. odpoczynek, czyli lekki trucht.
Poza tym budzik, zegarek, datownik, podświetlenie, wyliczenie BMI ..
Jak na moje potrzeby wystarczający gadzet

-
- Rozgrzewający Się
jak coś to ja mam na sprzedanie używanego POLARA F4 czarnego w rewelacyjnym stanie
w zestawie opaska - która nie powoduje żadnych otarć
w zestawie opaska - która nie powoduje żadnych otarć

-
- Rozgrzewający Się
Ja kupiłem teraz coś takiego http://www.zegarki.com.pl/se-121-oregon ... -4415.html Jest trochę droższy od tych, o których tu mowa, ale w zasadzie wolałem kupić coś na dłużej - taka inwestycja na przyszłość
Dobrze się sprawuje, więc nie mogę narzekać.

-
- Rozgrzewający Się
Witam, nie chciałem zakładać nowego tematu a nie mogę znaleźć odpowiedniego. Ale do rzeczy planuję kupić pulsometr za ok200zł. Już trochę szukałem i oto co znalazłem:
Sigma PC-15
Sigma Onyx Classic (Balance) (Easy)
Polar FS1
Canyon CNS-SW4
Topcom HBM 4M00
Ciclosportcc CP16is
Easy Touch Et 8101 Magnat
Beurer PM40 (PM60)
Co z tego moglibyście polecić? Szczególnie interesuje mnie co sądzicie o Polarze, ponieważ czytałem że Polar to b.dobra firma, ale akurat to odnosiło się do droższych modeli. Pulsometr będzie wykorzystywany do amatorskiego treningu biegowego:)
Z góry serdecznie dziękuję za wszelką pomoc:)
Sigma PC-15
Sigma Onyx Classic (Balance) (Easy)
Polar FS1
Canyon CNS-SW4
Topcom HBM 4M00
Ciclosportcc CP16is
Easy Touch Et 8101 Magnat
Beurer PM40 (PM60)
Co z tego moglibyście polecić? Szczególnie interesuje mnie co sądzicie o Polarze, ponieważ czytałem że Polar to b.dobra firma, ale akurat to odnosiło się do droższych modeli. Pulsometr będzie wykorzystywany do amatorskiego treningu biegowego:)
Z góry serdecznie dziękuję za wszelką pomoc:)
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
- Alexia
- Zaprawiony W Bojach
Niestety ja mam złe doświadczenia z pulsometrem. Mam taki najtańszy pulsometr z Decathlonu (Geonaute). Mojemu mężowi mierzy on wszystko doskonale. Mi natomiast nie wyczuwa pulsu. No chyba, że bardzo mocno się ścisnę. Ale jak się tak mocno ścisnę to po pierwsze przeszkadza to w bieganiu, a po drugie godzinie biegania mam na mostku krwawe obtarcia. Próbowałam założyć pulsometr nad biustem (było tu gdzieś na forum takie zdjęcie), ale to też nic nie daje. Nie mam wyczuwalnego pulsuPATATAJEC pisze:Bo tu nie ma co obcierać, żeby zachodziło tarcie, musi być luz... Sensor z paskiem musi idealnie przylegać, a nawet lekko ściskać klatę, a w zasadzie miejsce pod klatą