Najbardziej wymarzone urządzenie treningowe

Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Zakładając, że nie macie ograniczeń budżetowych (czyli pytanie jest do tych którzy takie mają) - jaki gadżet kupilibyście od razu? Konkretny model urządzenia podajcie.
PKO
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jakieś takie magiczne ustrojstwo, coby za jednym kliknięciem cały ten dział 'sprzęt' w kosmos wy...

- ludzie by się przestali pierdołami przejmować, zaczęliby trenować, - biegaliby szybciej - weselej by było na świecie

- ilość postów w tym dziale niebezpiecznie zbliża się do ilości postów w dziale 'trening'
a bieganie to ponoć taki niekomercyjny sport...

- najwięcej tu jakichś śmiesznych wyrazów z Krainy Markietingu, wietrzę zagrożenie czystości polszczyzny

-(...)

zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
Awatar użytkownika
pejot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:44
Życiówka w maratonie: 3:32:39
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli można pofantazjować... to zaopatrzyłbym się w "Osobistą Aurę".

Urządzenie wielkości paczki zapałek, przypinane do pasa. Po włączeniu tworzy wokół biegacza kulistą przestrzeń o średnicy ok. 2,5m.
W obrębie tej kuli panuje dobrana indywidualnie temperatura i wilgotność, nigdy nie pada i nie ma wiatru.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Kto to produkuje ? Chińczycy ? :)
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pejot pisze:Jeśli można pofantazjować... to zaopatrzyłbym się w "Osobistą Aurę".

Urządzenie wielkości paczki zapałek, przypinane do pasa. Po włączeniu tworzy wokół biegacza kulistą przestrzeń o średnicy ok. 2,5m.
W obrębie tej kuli panuje dobrana indywidualnie temperatura i wilgotność, nigdy nie pada i nie ma wiatru.
Ahhh ... to byłoby coś. Dodatkowo, wybrane dane wyświetlane jako półprzezroczysty hologram przed biegnącym, ale w nienachalnej formie - minimalizm i czytelność. Na bieżąco aktualizowane cele treningowe, w porozumieniu z wirtualnym trenerem, którego oczywiście mamy w "urządzeniu wielkości paczki zapałek, przypinanym do pasa". Nasza dokładna pozycja i dane są bezpośrednio przesyłane do wybranych miejsc w sieci. Rodzina, czy znajomi dokładnie wiedzą, gdzie się znajdujemy i mogą na hologramie wypisać nam wiadomość, bądź z nami porozmawiać. W ramach "osobistej aury" możemy oczywiście zawsze posłuchać ulubionej muzyki, podczas gdy na zewnątrz słychać jedynie cichy szmer. Jeśli chcemy biegać wieczorem, "osobista aura" wytworzy światło o temperaturze 5500K, co da nam złudzenie biegania w dzień.
Awatar użytkownika
pejot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:44
Życiówka w maratonie: 3:32:39
Kontakt:

Nieprzeczytany post

:)

Jakiś czas temu wymyśliłem coś co ma szansę zaistnieć już niebawem.
Skoro są gadgety w stylu bezprzewodowego Nike+ oraz wynalazki typu e-papier, to dlaczego tego nie połączyć?
Wyobraźcie sobie koszulkę biegową z takim specjalnym nadrukowanym miękkim "ekranem" z przodu, wielkości numeru startowego, który pokazuje aktualny dystans i czas biegu. Było by fajnie mijać takich biegaczy podczas wybiegań :)

A swoją drogą w czasie zawodów może spełniać rolę klasycznego numeru startowego, odpada problem z drukiem, wystarczy sobie "wgrać" :)
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Świetny pomysł! Fajny gadżet! Patrząc natomiast na cenę takiego Amazon Kindle, to myślę, że jeszcze trochę potrwa zanim e-paper wejdzie masowo na koszulki. No, ale w końcu sobie tutaj marzymy :) - "osobista aura" na pewno pojawi się długo po wkomponowaniu e-papieru w koszulki biegowe :).
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

- Concept II - ok. 5 tys - ergonometr/wioślarz
- Wilier -ok. 10 tys. - marka rowerów
- bieżnia - też kilka tysi - żeby móc o 5 rano tłuc km
- rower trenigowy stacjonarny np: Kettler albo inny dobry trenażer

[edit]
Dodałbym jeszcze rower czasowy do triathlonu ;) Tak dla bajeru.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2009, 11:42 przez run, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja podpisuję się pod wishlistą kolegi powyżej i dodam jeszcze od siebie, nowe stawy kolanowe!! :) To najlepszy sprzęt treningowy byłby dla mnie ;)
truchcik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Hmmm..w sumie też mogę się podpisać pod powyższą listą...no może bez roweru i tego bajeru do triathlonu :usmiech:

Najbardziej mi brakuje osobistego trenero-motywatora z krwi i kości. Takiego co... da kopa jak trzeba a gdy jest taka potrzeba to powie parę pokrzepiających słów lub tak po ludzku poklepie po ramieniu :lalala: Przy okazji będzie kibicem na zawodach:)
Ale taki sprzęt jest bezcenny niestety :hahaha:
Bieganie mnie uszczęśliwia:))
janoz5
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Realne: (dla mnie nierealne) (wszystko przez kasę)
-odzież biegowa na zimę
-pulsometr (obojętnie jaki, byle dobrze tempo i tentno mierzył)

Nierealne:
-teleportacja w różne miejsca, żeby np. dzisiaj można było zrobić trening w Paryżu, a jutro gdzieś w USA

A pogoda mi znacznie nie przeszkadza (gdyby nie to że nie mam odpowiedniej odzieży)
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja bym sobie kupiła miejsce na midi-siłownię w domu, najlepiej z niewielkim aneksem do odnowy biologicznej :bum:
O ile nabycie samego sprzętu, powiedzmy, mogłoby okazać się w zasięgu możliwości (po długiej fazie niewydawania pieniędzy na duperele), o tyle umieszczenie go na łącznej powierzchni 30 m2 naszego lokum nie wchodzi w grę... :echech:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ