Człapiące buty do biegania Salomon XA Pro 3D XCR
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
Mam problem z powyższymi butami, które zakupiłem w połowie lutego 2009 i do tej pory używałem cztery razy tygodniowo bez jakiegoś szaleństwa, biegając wg planu Puma z tej strony. Od jakiegoś czasu lewy but zaczął wydawać odgłos "człapania" a teraz to samo pojawiło się w prawym (w obu przypadkach dzieje się to podczas szybkiego marszu).
Pytanie do testera tych butów z artykułu "Buty biegowe w zimowej ofercie - test sześciu modeli" ( oraz innych użytkowników) Czy mieliście taki przypadek podczas testowania tych butów??
Zmierzyłem stopy przed zakupem (mają 25 cm) i kupiłem numer 42 odpowiadający mojemu rozmiarowi.
Proszę o odpowiedź
Mam problem z powyższymi butami, które zakupiłem w połowie lutego 2009 i do tej pory używałem cztery razy tygodniowo bez jakiegoś szaleństwa, biegając wg planu Puma z tej strony. Od jakiegoś czasu lewy but zaczął wydawać odgłos "człapania" a teraz to samo pojawiło się w prawym (w obu przypadkach dzieje się to podczas szybkiego marszu).
Pytanie do testera tych butów z artykułu "Buty biegowe w zimowej ofercie - test sześciu modeli" ( oraz innych użytkowników) Czy mieliście taki przypadek podczas testowania tych butów??
Zmierzyłem stopy przed zakupem (mają 25 cm) i kupiłem numer 42 odpowiadający mojemu rozmiarowi.
Proszę o odpowiedź
Mam ten model, ale z goretexem, czyli GTX bodajze na koncu nazwy.
Nic mi nie czlapalo do kiedy w nich chodzilam, biegalam natomiast krotko.
Nic mi nie czlapalo do kiedy w nich chodzilam, biegalam natomiast krotko.
- Katarina
- Zaprawiony W Bojach
no... to nienajszczęśliwszy wybór jeśli chodzi o but biegowy treningowy. świetna trailówka ale żeby tak regularnie w nich biegać... nie wyobrażam sobie tego, żal by mi było świetnych właściwości terenowych tego buta. tylko w najtrudniejszych warunkach (mokry śnieg, błoto, nierówności). do tego stosunkowo słaba amortyzacja żeby używać do regularnego biegania o asfalcie... może więc po prostu zajechały się...
(w terenie i raczej nieregularnie można używać je latami)
(w terenie i raczej nieregularnie można używać je latami)
-
- Rozgrzewający Się
Dziękuje Wam wszystkim za odpowiedź.
Zależało mi bardzo na butach , które nie będą mi przemakały (też są z Goretexem Airda ) i będe w nich mógł biegać po błocie, śniegu. Nie wiedziałem Katarina, że te buty nie nadają się do treningu i częstego biegania (pewnie nie doczytałem)
.
Biegam w nich od połowy lutego 2009 i przebiegłem/przemaszerowałem w nich łącznie około 60 km a w połowie tego dystansu już zaczęło się człapanie. Niewielką częśc treningu odbywam po asfalcie a potem jak tylko mam okazję to biegam po miękkim podłożu. Poza tym połowa tego łącznego dystansu przypada na zimę więc było to miękkie podłoże.
Czy to możliwe żeby buty tak szybko się zużyły?
Piotrek79, słyszę jak człapią przy szybkim marszu natomiast nie słyszę tego podczas biegania i wolnego chodzenia. Próbowałem różnego sposobu chodzenia ale nic nie pomaga
Jeżeli jeszcze ktoś miał takie problemy z tymi butami to proszę o podzielenie się (na innym forum któś się też żalił że wydają dziwne odgłosy).
Katarina jakie buty poradziłabyś do treningu , które nie przemakają?
Pozdrawiam wszystkich

Zależało mi bardzo na butach , które nie będą mi przemakały (też są z Goretexem Airda ) i będe w nich mógł biegać po błocie, śniegu. Nie wiedziałem Katarina, że te buty nie nadają się do treningu i częstego biegania (pewnie nie doczytałem)

Biegam w nich od połowy lutego 2009 i przebiegłem/przemaszerowałem w nich łącznie około 60 km a w połowie tego dystansu już zaczęło się człapanie. Niewielką częśc treningu odbywam po asfalcie a potem jak tylko mam okazję to biegam po miękkim podłożu. Poza tym połowa tego łącznego dystansu przypada na zimę więc było to miękkie podłoże.
Czy to możliwe żeby buty tak szybko się zużyły?
Piotrek79, słyszę jak człapią przy szybkim marszu natomiast nie słyszę tego podczas biegania i wolnego chodzenia. Próbowałem różnego sposobu chodzenia ale nic nie pomaga

Jeżeli jeszcze ktoś miał takie problemy z tymi butami to proszę o podzielenie się (na innym forum któś się też żalił że wydają dziwne odgłosy).
Katarina jakie buty poradziłabyś do treningu , które nie przemakają?
Pozdrawiam wszystkich
- DeGie
- Wyga
- Kontakt:
hmmm w zasadzie mam podobnie, faktycznie jest ten odgłos ale tylko podczas chodzenia, więc się nie przejmuje tylko biegam nie chodzę ;P ale może to raczej sposób chodzenia "przez piętę" powoduje ten odgłos człapania, a nie wada buta, tym bardziej że podczas biegu to zanika.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 19:29 przez DeGie, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdr!
www.fotogromala.pl
=============
"Kto ustępuje głupiemu doprowadza do tryumfu głupoty".
www.fotogromala.pl
=============
-
- Rozgrzewający Się
Dzieki za odpowiedź bo już myslałem że jestem sam
Już sie przestałem tym przejmować bo buty są super i mimo tego człapania pewnie kupie je jeszcze raz choć na razie nieźle sie trzymają i jeszcze w nich troche pobiegam
Wielkie dzięx

Już sie przestałem tym przejmować bo buty są super i mimo tego człapania pewnie kupie je jeszcze raz choć na razie nieźle sie trzymają i jeszcze w nich troche pobiegam
Wielkie dzięx

- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jaki przebieg mają te wasze salomony? Co rusz słyszę, że dużo nie wytrzymują, a cały czas nie mogę się na nic zdecydować - salomony podobają mi się najbardziej.
-
- Rozgrzewający Się
Biegam w nich po różnym terenie ( asfalt, ubita droga, kamienie) od lutego tego roku srednio 2 x tygodniowo po 5-6 km. Buty sa dalej w dobrym stanie . Nie pękają a linka wiążąca buty jest jak nowa. oprócz tego, że się pobrudziły
są OK !!! Najważniejsze że nie przemakają a sprawdzałem je w deszczu i śniegu
Miłego biegania
Pozdrawiam

Miłego biegania
Pozdrawiam
- DeGie
- Wyga
- Kontakt:
Ja mam je dopiero ponad miesiąc, tygodniowo biegam 40-50km, jak na razie nie mogę powiedzieć złego słowa, są NAPRAWDĘ bardzo wygodne, a próbowałem w bardzo różnym terenie. Coś tam słyszę od kilku lat że te Salomony to nie to samo co kiedyś, ale konsekwentnie kupuje te markę również do chodzenia po górach i na razie nie zamieniłbym na co innego, bo po co zmieniać to co dobre? Jeśli mi się któraś para przedwcześnie zużyje to się będę zastanawiał, ale bez paniki
Są być może lepsze, ktoś proponuje Pumy, sam by je chętnie sprawdził, może kiedyś, może i dobrze mieć jakieś porównanie, ale ja jakoś mam opory zmieniać w sytuacji kiedy jestem szczerze zadowolony..

pozdr!
www.fotogromala.pl
=============
www.fotogromala.pl
=============