Komentarz do artykułu Adidas Supernova RIOT 2 GTX - TEST

Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

MMMarciNNN pisze:Cholera jasna! Czyli w 40-milionowym kraju firma Adidas skierowała produkt do DWÓCH sklepów. Dla mnie bomba.
To w ogóle jest szerszy problem. Kupno butów biegowych (szczególnie tych z górnej półki) graniczy w Polsce z cudem. Normą są sklepy firmowe pełne po sufit "odblasków" dla dresiarzy i pozbawione butów dla biegaczy (kompetencje sprzedawców oczywiście zerowe). Dotyczy to na pewno Nike'a, Adidasa, Pumy. Wyjątek stanowi New Balance wyraźnie sfokusowany na biegaczy - może dopieścić by tę firmę bardziej w testach, skoro jej na nas zależy?
Adam - pytanie. Co z oferty New Balance poleciłbyś na zimę?
Ale, ale trzeba uważać: http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15610 zapoznaj się z tym linkiem. Niestety polska kuleje nie tylko pod względem ilości sklepów dla biegaczy z odpowiednim asortymentem, ale obsługa klienta też nie należy do 'najlepszych'.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
PKO
Awatar użytkownika
MMMarciNNN
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Krótko mówiąc - producenci dobrych butów mają gdzieś polski rynek, a ci, którzy do biegaczy stoją frontem - produkują beleco? Czy tak?
A mogłem kupić te adidasy w Austrii... Poczekam do stycznia - wtedy będę we Francji. Ciężki jest los biegacza.
Run Forest! Run!

Obrazek
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no z tym Adidasem faktycznie jest problem, mimo, że bardzo sobie cenię ich modele szukałem ostatnio Adizero, praktycznie nie do dostania w Polsce

ale to mnie głębiej zastanawia..., firma, która jest tak mocna w runningu na świecie, ubiera rekordzistę świata w maratonie zupełnie odpuszcza sobie rynek
problem polega na tym, że ich dystrybucja opiera się na franczyzobiorcach a Ci zainwestują prędzej w to co się sprzedaje lepiej czyli buty lifestylowe dla wszystkich, to również jest problem Pumy, Reeboka, u Nike jest już znaczna poprawa

szacunki mówią , że w Europie biega około 80 milionów ludzi a rynek rośnie średnio o 4%, ciekawe ile jest biegaczy w Polsce takich np co około 3x wychodzą na trening ?

wracając do trailówek, nigdy takowych nie posiadałem, w tym roku może zainwestuję ale będę obserwował zimę, jak będzie lekka to szkoda wydawac kasę, jeśli będzie ciężko postawię na Asics Trabucco
Tomek
Awatar użytkownika
merlin
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:30:23

Nieprzeczytany post

W magazynie jest. No i dzięki temu prawdopodobnie uda mi się w nim pobiec już za tydzień :). Dziwne jest to, że nawet w sklepie firmowym w Złotych Tarasach tego buta nie ma.

Pozdrawiam,
Michał
Awatar użytkownika
merlin
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:30:23

Nieprzeczytany post

No i doszły.
Są brzydkie :).
Wydaje mi się, że są sztywniejsze od wersji bez Gore. W sobotę wbiegną na Kasprowy, wtedy dam znać jak się sprawują w takich warunkach :).

Pozdrawiam,
Michał
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ