Ale, ale trzeba uważać: http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15610 zapoznaj się z tym linkiem. Niestety polska kuleje nie tylko pod względem ilości sklepów dla biegaczy z odpowiednim asortymentem, ale obsługa klienta też nie należy do 'najlepszych'.MMMarciNNN pisze:Cholera jasna! Czyli w 40-milionowym kraju firma Adidas skierowała produkt do DWÓCH sklepów. Dla mnie bomba.
To w ogóle jest szerszy problem. Kupno butów biegowych (szczególnie tych z górnej półki) graniczy w Polsce z cudem. Normą są sklepy firmowe pełne po sufit "odblasków" dla dresiarzy i pozbawione butów dla biegaczy (kompetencje sprzedawców oczywiście zerowe). Dotyczy to na pewno Nike'a, Adidasa, Pumy. Wyjątek stanowi New Balance wyraźnie sfokusowany na biegaczy - może dopieścić by tę firmę bardziej w testach, skoro jej na nas zależy?
Adam - pytanie. Co z oferty New Balance poleciłbyś na zimę?
Komentarz do artykułu Adidas Supernova RIOT 2 GTX - TEST
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- MMMarciNNN
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Zaprawiony W Bojach
no z tym Adidasem faktycznie jest problem, mimo, że bardzo sobie cenię ich modele szukałem ostatnio Adizero, praktycznie nie do dostania w Polsce
ale to mnie głębiej zastanawia..., firma, która jest tak mocna w runningu na świecie, ubiera rekordzistę świata w maratonie zupełnie odpuszcza sobie rynek
problem polega na tym, że ich dystrybucja opiera się na franczyzobiorcach a Ci zainwestują prędzej w to co się sprzedaje lepiej czyli buty lifestylowe dla wszystkich, to również jest problem Pumy, Reeboka, u Nike jest już znaczna poprawa
szacunki mówią , że w Europie biega około 80 milionów ludzi a rynek rośnie średnio o 4%, ciekawe ile jest biegaczy w Polsce takich np co około 3x wychodzą na trening ?
wracając do trailówek, nigdy takowych nie posiadałem, w tym roku może zainwestuję ale będę obserwował zimę, jak będzie lekka to szkoda wydawac kasę, jeśli będzie ciężko postawię na Asics Trabucco
ale to mnie głębiej zastanawia..., firma, która jest tak mocna w runningu na świecie, ubiera rekordzistę świata w maratonie zupełnie odpuszcza sobie rynek
problem polega na tym, że ich dystrybucja opiera się na franczyzobiorcach a Ci zainwestują prędzej w to co się sprzedaje lepiej czyli buty lifestylowe dla wszystkich, to również jest problem Pumy, Reeboka, u Nike jest już znaczna poprawa
szacunki mówią , że w Europie biega około 80 milionów ludzi a rynek rośnie średnio o 4%, ciekawe ile jest biegaczy w Polsce takich np co około 3x wychodzą na trening ?
wracając do trailówek, nigdy takowych nie posiadałem, w tym roku może zainwestuję ale będę obserwował zimę, jak będzie lekka to szkoda wydawac kasę, jeśli będzie ciężko postawię na Asics Trabucco
Tomek
- merlin
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:30:23
W magazynie jest. No i dzięki temu prawdopodobnie uda mi się w nim pobiec już za tydzień
. Dziwne jest to, że nawet w sklepie firmowym w Złotych Tarasach tego buta nie ma.
Pozdrawiam,
Michał

Pozdrawiam,
Michał